Kun 12 % af bestyrelsesmedlemmer har en digital baggrund

Af Sasa Kovacevic
Kategori: Nyheder

Fællesnævneren for dansk erhvervsliv er digital transformation, et emne der står, eller burde stå, øverst på agendaen i enhver direktion og bestyrelse. Hos Obsidian Digital har vi kigget på 279 bestyrelsesposter fordelt på 11 brancher. Konklusionen er, at blot 12% af bestyrelsesposterne er besat af erhvervsfolk med en digital baggrund.

Taget den enorme udfordring Danmark står overfor, med at bekæmpe store internationale aktører som Amazon, Asos, Zalando og mere traditionelle spillere der går digital, er det problematisk at så få danske bestyrelsesposter er besat af bestyrelsesmedlemmer med en stærk digital profil.

Det betyder at virksomhedens retning fastlægges med udgangspunkt i en traditionel virksomhedsforståelse, og dermed ikke opnår den digitale vinkel, som virksomhederne har så desperat brug for. I obsidian ser vi, gang på gang, virksomheder slet ikke fokuserer på det enorme digitale potentiale deres forretning indeholder.

Store brancheforskelle
Energi og industri er blandt de virksomheder hvor undersøgelsen ikke fandt personer med digital baggrund i bestyrelsen. I begge brancher er digitalisering et dominerende emne. Derfor er det også interessant at der ikke er digitale profiler at finde. Højest i undersøgelsen ligger IT ikke overraskende med 50%.

En forklaring på det lave niveau kan være at bestyrelsesmedlemmer traditionelt har været personer med stor erfaring, opbygget gennem en årrække, og netop her kan det være et problem at finde folk med en digital baggrund. Dette mindsker dog desværre ikke behovet, når man kigger på den digitale transformationsbølge der er undervejs.

Metode
Vi har gennemgået 279 bestyrelsesposter og kigget på personen bags profil og baggrund. Har personen arbejdet med udvikling eller digital marketing er vedkomne kategoriseret som en person med en digital baggrund. Derudover, har personen arbejdet i en decideret digital virksomhed som eksempelvis IBM, Microsoft, udviklingshuse eller digitale bureauer i mere end 3 år kategoriseres hun også som en person med digital baggrund. Vi har hovedsageligt kigget på mellemstore og store danske virksomheder med over 200 ansatte.

Sasa Kovacevic er co-founder og partner hos Obsidian Digital. Min tilgang til forretning er pragmatisk, og der er altid fokus på områder, som giver mest bang-for-the-buck.

Sasa Kovacevic

Partner

+45 60 15 71 21sak@obsidian.dk

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak:

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden