Google Ads

Obsidian udarbejder og optimerer Google Ads kampagner for danske virksomheder. Vi hjælper både B2B og særdeleshed B2C virksomheder med, at nå ud til både nye som eksisterende målgrupper via verdens største søgemaskine.

Med Google Ads betaler man en pris hver gang en person klikker på ens annonce – også kaldet en klikpris. Formålet med Ads er derfor, at betale sig til den rigtigetrafik –  og hvad den rigtige trafik så er, afhænger af dit mål med din annoncering.

Google Ads kan bruges på mange forskellige måder:

  • Flere salg af et givent produkt
  • Flere downloads af en app
  • Flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev
  • Øget kontakt til nye kunder via mail eller telefon

Månedlig rapportering

Vidste du, at de fleste bureauer bruger 3-7 dage om måneden på rapportering? Den tid kunne de bruge på at udføre arbejde og skabe resultater. Derfor har vi udviklet et backend-system, hvor du selv kan logge ind og følge med i vores arbejde. Win/win for alle!

Dette sikrer 100% gennemsigtighed, og du får de vigtigste metrics præsenteret som spend, gns. cpc, visninger, klik, salg, ROI, ROASog naturligvis omsætning.

rapportering i adwords

Hvordan fungerer Google Ads?

Google Ads er navnet på de annoncer, du finder i toppen af langt de fleste søgninger på Google. Det er betalte placeringer, der derfor er markeret med ordet Annonce og Google viser maksimalt fire Ads-annoncer til hver søgning.

Hvem der får de eftertragtede fire placeringer afgøres ved en hurtig auktion til hver eneste søgning. Auktionen foregår mellem de firmaer, der har oprettet Ads for de pågældende søgeord. Hvert enkelt firma har angivet et maksimumbud, som de er villige til at betale for annoncen. Dem der har det mest relevante indhold, den mest relevante annonce og kommer med det bedste bud, vinder auktionen.

Obsidian Digital er Google Premier partnere

Vi er det bureau i Danmark, som har fået vores certificering hurtigst. Det tog os blot 11 måneder, hvor andre bureauer bruger flere år. Det er vi stolte af, da det er et udtryk for, at det Ads vi laver fungerer godt for vores kunder.

Obsidian Digital Premier Partnere Google

Fordi vi er Google Premier partnere, har vi et endnu tættere samarbejde med Google. Vi får den nyeste viden serveret først, og når der er problemer med en Ads-konto, kan vi ringe direkte til Google og få øjeblikkelig hjælp.

Hvor effektiv er din nuværende konto?

Udfyld nedenstående rubrikker og se hvor mange annonceringskroner, din virksomhed potentielt spilder.

DKK
Budjusterer du mobile bud til at opveje lavere klik priser
Deeplinker du til målrettede landingssider, hvis det er muligt?
Tester du typisk flere forskellige annoncer i din annoncegruppe?
Hvis du tester flere forskellige announcer, sletter du annoncer, hvis de ikke skaber resultater?
Laver du separate søge og display kampagner?
Separerer du dine egne brand søgeord fra de andre søgeord du byder på?
Hvis du kører display annoncer, bruger du regelmæssigt Placeringsrapporten til at ekskludere placeringer med dårlig effektivitet?
Opretter du separate kampagner målrettet til lande/lokaliteter, der har en lavere konverteringsrate?
Byder du altid på position #1, selv under budkrige?
Bruger du udvidede textannoncer?
Bruger du alle annonceudvidelser?
Bruger du semi-automatiserede regler til at optimere?

Hvordan foregår en auktion?

Når Google skal afgøre, hvem der får de fire annoncepladser, er et ikke kun størrelsen på buddet, der er afgørende. For Google vil helst give brugerne den bedste oplevelse med at bruge firmaet søgemaskine. Samtidig vil de gerne sikre at folk bliver ved med at klikke på deres annoncer – og det gør de kun, hvis annoncerne er relevante for søgningen. Det er jo indtægterne fra Google Ads, der giver Google indtægter.

Relevansen og kvaliteten af annoncerne sikrer de ved at anvende to meget centrale parametre, der i den sidste ende er med til at afgøre hver enkelt budrunde. Parametrene hedder Quality Score og Ad Rank. De er defineret så snedigt, at det ikke bliver muligt at købe sig til irrelevante placeringer i søgeresultaterne – hvilket ville give folk en dårlig oplevelse – lige som parametrenes indbyrdes relation ligefrem præmierer de firmaer, der skaber den største relevans mellem folks søgehensigt, anvendte søgeord og indholdet på den landingsside, annoncen leder folk hen til.

Høj Quality Score = lave priser

Quality score er Googles måde at vurdere relevansen af en bestemt annonce i forhold til den hjemmeside, brugeren bliver ledt hen til. Quality Score beregnes ud fra

  • Gennemsnitlig klikrate (CTR) for søgeord, annoncer, webadresse, konto med videre.
  • Den oplevelse landingssiden giver brugeren
  • Landingssidens relevans i forhold til søgehensigten
  • Relevansen mellem annonce og søgeord

Annoncer med en god Quality Score sikrer Google, at brugerne får den bedste oplevelse ud af at klikke på en af de viste annoncer. Annoncen leder nemlig brugerne hen til en side, der har relevans i forhold til hensigten med den søgning, de har foretaget.

Det giver samtidig annoncørerne den mest relevante trafik og de mest købelystne kundeemner. Dermed er der størst chance for, at annoncøren kan konvertere den besøgende til en ny kunde. Så på den måde, sikrer Quality Score, at der er balance mellem brugere, annoncører og Googles søgeresultater og at både Google, annoncører og brugere får opfyldt deres ønsker.

Ad Rank afgør, hvem der får annoncepladserne

For at få en af de eftertragtede 4 annonceplacer, skal din annonce nemlig opnå en så høj AdRank, at den kommer i top 4. AdRank udregnes ved at gange Quality Score med budprisen. De fire annoncer der får den højeste AdRank, vinder budrunden.

Så har din annonce f.eks. en Quality Score på 10 og du har budt 9 kroner, kan du sagtens outranke en konkurrent, der har budt f.eks. 16 kroner, hvis hans annonce har en lavere Quality Score på f.eks. 5. Din Ad Rank bliver derved beregnet 90, mens konkurrenten kun får en AdRank på 80. Derved får du førstepladsen i annonceplaceringen og konkurrenten henvises til en lavere placering.

Ad Rank sikrer, at der ikke kommer en masse irrelevante annoncer frem i søgeresultaterne, bare fordi en af jeres konkurrenter satser kassen på AdWords-annoncer. Omvendt kan du spare en masse penge og vinde budrunder med et lavere bud, ved at sørge for størst mulig Quality Score.

Det gør du ved at sørge for den bedste relevans mellem

  • den søgehensigt brugeren havde for den søgning, annoncen vises for,
  • den tekst der står i annoncerne og
  • ved at have godt og relevant indhold på den side, annoncen linker ind til.

Hvad kommer du til at betale for et klik?

Så du kan altså godt vinde auktionen med et lavere bud end den annoncør, der ligger efter dig, hvis jeres landingsside har en højere Quality Score. Den høje Quality Score kommer jer til gavn endnu en gang, når prisen for klikket skal beregnes.

Det kan nemmest forklares med et eksempel. Lad os sige, at jeres side har en Quality Score på 7 og du har budt 4 kroner. Det giver en AdRank på 28.

Jeres nærmeste konkurrent har en Quality Score på 5, så selv om han har budt 5 kroner som sit højeste bud, vinder jeres annonce, fordi jeres AdRank på 28 slår konkurrentens på 5×5=25.

Men den reelle pris på klikket afgør Google ved at tage konkurrenten lige under jer i budrækken og dividere dennes AdRank med jeres Quality Score. Altså kommer du kun til at betale 25/7 eller 3,60 kroner for klikket.

Det er endnu en grund til, at det betaler sig at udvikle landingssider med godt og relevant indhold for den søgehensigt, som brugerne har haft, da de søgte på Google med de pågældende søgeord.

Google Ads er pay-per-click annoncering

Så vælger den bruger, der har foretaget søgningen at klikke på jeres søgeresultat, kommer I til at betale den budpris, som Google har beregnet på baggrund af din Quality Score og din nærmeste konkurrents Ad Rank.

De andre tre betaler ikke noget for visningen. Google Ads afregnes nemlig kun efter, hvor mange gange der er nogen, der har klikket på dine annoncer. Derfor kaldes AdWords også for Pay-per-click eller PPC-annoncering. I forhold til de traditionelle bannerannoncer betyder det, at du ikke betaler for visningen – kun for det klik, der skaber trafik til jeres hjemmeside eller webshop.

Det er en væsentlig mere kosteffektiv annonceform, der gør det muligt at oprette AdWords-annoncer for snart sagt en hvilken som helst relevant søgning, der kan generere relevant trafik til jeres website – hvor hyppigt den søgning end forekommer. Det betyder, at du kan oprette annoncer på en hvilken som helst relevant og meget specifik søgning, uden at det kommer til at ruinere dig. Så ligger annoncerne klar til den dag, der er en Google-bruger, som foretager den pågældende søgning.

Derved kan du annoncere mere målrettet på helt specialiserede søgninger, hvor der er en stor chance for, at folk vil være interesserede i at klikke sig videre til netop jeres produkter eller tjenester. Det gør Google Ads til en ekstrem effektiv og meget målrettet annonceform.

Utallige muligheder for at annoncere med Google Ads

Udover at kunne målrettes ekstremt præcist, giver Google Ads også en masse forskellige muligheder for at skabe effektive annoncer, der for alvor kan konvertere besøgende til kunder. På mobilsøgninger kan du f.eks. indsætte en knap eller et link, der gør det muligt at ringe til jer direkte fra søgningen. Det er også muligt at få vist annoncer til de brugere, der har besøgt jeres webshop eller hjemmeside for nyligt, så de bliver mindet om deres besøg. Det er altid nemmere, at få folk tilbage og købe noget, hvis de allerede kender jer.

Endelig kan du bede Google vise dine annoncer for brugere, der ligner de kunder eller besøgende, I allerede har på jeres hjemmeside. Det kan skabe helt nye kunder til jer, som måske ellers aldrig ville have haft en chance for at opdage jeres firma.

Forskellige former for Google Ads

Generelt kan du opdele Google Ads i fire forskellige typer, nemlig annoncer:

  • I søgeresultaterne – de originale AdWords.
  • Shopping-annoncer i søgeresultaterne
  • Annoncer på YouTube
  • Displayannoncering i de tilknyttede udgiver- eller displaynetværk

Endelig kan man tale om remarketing – altså der hvor annoncen vises til folk, der tidligere har besøgt jeres hjemmeside eller webshop – som en femte form. Den kan anvendes på alle de fire andre AdWords-typer.

Start med at annoncere i søgeresultaterne

De fleste firmaer starter med at oprette en eller flere Google Ads-annoncekampagner for relevante søgeord og -fraser. Det sikrer dem synlighed i søgeresultaterne på deres vigtigste søgeord og kan også være en genvej til den første side i søgeresultaterne, hvis deres hjemmeside endnu ikke har fået en placering i top 10 for den pågældende søgning.

Det skal du overveje, før den første Adwords-kampagne

Før den første AdWords-kampagne kan oprettes, er der lige et par ting, du bør overveje. For det første skal du overveje, hvorvidt annoncerne kun skal vises i søgeresultaterne på Google, eller på alle de relevante hjemmesider, der anvender Googles søgemotor.

Du har også mulighed for at få vist dine AdWords-annoncer på noget, som Google kalder for ”displaynetværk”. Det består af alt lige fra små personlige blogs, der derved tjener lidt penge på at have siden kørende til landsdækkende nyhedsmediers hjemmesider, der har ledig plads til overs på deres sider. Det vil sige, at du faktisk kan få vist dine annoncer på medier som Berlingske og lignende, hvor det ellers er hundedyrt at annoncere – dog ikke på de mest fremtrædende pladser, naturligvis.

Tænk også over, hvilke enheder annoncen bliver vist på. De fleste søgninger foregår i dag fra mobilen og her har du mulighed for at tilpasse dine AdWords, så brugerne kan ringe op direkte til jer fra annoncen. Den mulighed er ikke så smart at udnytte på en traditionel computer eller tablet.

Annoncér på lokale søgninger

Endelig skal du vælge, for hvilke placeringer annoncen skal vises. Her kan du ikke alene afgrænse visningen på landeniveau, men helt ned til jeres lokalområde. Det sidste er smart, hvis I har en lokal butik, som I gerne vil sikre jer, dukker op i relevante søgninger, når folk befinder sig i nærheden af butikken.

Vælger du, at AdWords-annoncerne kun skal vises, når søgningerne foregår lokalt, kan du enten vælge at få vist dem for en specifik by eller angivet i form af en radius fra f.eks. jeres butiks eller firmas placering. Selv om Google er blevet bedre til at få oplandet til de forskellige byer med, er det dog altid mest sikkert at vælge Radius målretning, da du så er sikker på, at alle geografiske lokationer medtages inden for en bestemt radius fra adressen.

Budstrategi og budget

Til hver kampagne skal du vælge et budget og en budstrategi. Her kan du enten vælge at bygge din egen strategi eller lade Google styre det. Det sidste svarer lidt til at give ungerne dit Dankort og tilhørende pinkode med ned i slikbutikken. Her vil de gå efter at få mest muligt med hjem fra hylderne for det de kan hive ud af kortet og det samme gør Google.

For står Google for budstyringen, går de efter at give dig flest mulige klik for dit daglige budget. Det kan nemt ende med, at du får afgivet nogle bud, der slet ikke står mål med det, du kan tjene på den vare eller tjeneste, du sælger på landingssiden for annoncen.

Derfor bør du altid vælge at styre dine bud selv. Det gør det muligt at styre, hvor mange penge der maksimalt må bruges på hver enkelt bud. Det bud kan så ændres i takt med, at du får noget statistik for kampagnes effekt og hvor mange penge det har kostet af dit budget.

Udover den maksimale budpris – som Google kan komme med et forslag til – skal du også angive et maksimalt dagligt budget. Her bør der ikke lægges for konservativt ud. Det vil nemlig give så få klik, at der ikke vil blive skabt data nok, til at annoncekampagnen kan optimeres.

Hvor højt et bud har du råd til?

Når du skal bestemme dig for, hvor højt et maksimumbud du vil byde, skal du tage hensyn til både fortjenesten på den enkelte vare og det faktum, at det ikke er alle, der klikker på annoncen, som køber noget af jer. Hvor stor en procentdel af klikkene, der konverteres til kunder, kaldes for konverteringsprocenten.

Til at begynde med er du nødt til at gætte dig frem til dit maksimale bud eller stole på de anbefalinger, som Google eller jeres AdWords-bureau giver. Men efter et stykke tid vil du have noget statistik fra AdWords og jeres hjemmesides Google Analytics, som du kan bruge til at justere budstørrelsen med.

Her er en god tommelfingerregel, at lægge den maksimale budpris på fortjenesten divideret med konverteringsprocenten. Så har du et produkt, du tjener 50 kroner på, og har annoncen en konverteringsprocent på 2 procent, bør det maksimale bud ligge på 1 krone. Derved er du sikker på, at der aldrig bliver brug flere penge på at få en kunde, end der fortjeneste der er på den vare eller ydelse, du sælger.

Er konkurrencen hård på det pågældende søgeord, kan det oftest være nødvendigt at gå højere op. Her kan det betale sig samtidigt at øge kvaliteten af indholdet på landingssiden, tilpasse annonceteksten og justere det anvendte søgeord. Det giver en højere Quality Score, der igen er med til at sikre jer flere vundne bud til en billigere pris.

Hvor stort et budget, skal du afsætte hver dag?

Når det kommer til fastlæggelsen af det daglige budget, skal du igen bruge konverteringsprocenten. Her handler det om at regne sig frem til et budget, der giver jer det antal solgte produkter hver dag, der svarer til det budget, der er lagt for salget af den pågældende vare eller tjenesteydelse på nettet.

Det beregner du ved at tage det antal varer/tjenester, der skal sælges om dagen og dividere det med konverteringsprocenten. Bruger vi eksemplet fra før og fastsætter, at der skal sælges 10 styks af det pågældende emne, skal der altså være råd til 10/0,02 lig med 500 klik i det daglige budget.

Derefter kan det daglige budget fastlægges som dit maksimumbud ganget med antallet af klik. Altså i dette tilfælde et dagligt budget på 500 kroner ved et maksimumsbud på en krone.

I starten vil budgettet dog sjældent give salg nok. Men foretages der løbende optimeringer og tilpasninger af de enkelte elementer ved og omkring AdWords-annoncen, vil effektiviteten af budgettet oftest fra i løbet af et par måneder og op til et halvt år, komme til at svare til forventningerne.

Hvilken type kampagne skal du køre?

Adwords-annoncer er opdelt i kampagner, der igen er grupperet efter forskellige søgeord. Kampagnerne kan opdeles i

  • Generiske kampagner på bestemte søgeord, f.eks. ”mountain bike”
  • Brand kampagner på bestemte mærker kombineret med søgeord, f.eks. ”HOBO mountain bike”
  • Kategori-kampagner, der oftest anvendes til eksperimenter med søgeord, du er i tvivl om

En generisk kampagne kan f.eks. anvendes til at annoncere for en bestemt produktkategori. Her vil folk oftest søge på kategorinavnet alene eller sammen med ord som billig, tilbud eller bestemte egenskaber ved produktet. Disse ord kan du oprette forskellige annoncer for i kategorien, så annoncerne bedre kan målrettes til søgehensigten.

Brandkampagner går mere målrettet på bestemte mærker. Det kan være produktnavne, firmanavne og så videre. Her kan du f.eks. mikse firmanavnet med produktkategorien og skabe relevante annoncer til disse søgninger.

Endelig er der kategorikampagner. Det er sådan set nærmest en form for rodebunke, hvor du samler alle de søgeord, du enten ikke kender den nøjagtige søgevolumen på eller som har en meget lav søgevolumen. Senere kan de søgninger, der viser sig at være mere kød på, så flyttes op som generiske eller brandkampagner.

Her kan du eventuelt teste søgefraser som ”mountain bike test”, ”mountain bike fri fragt” eller ”vinterklargøring mountain bike” af og se, hvad de kan tiltrække af relevant trafik.

I praksis bør du altid have et antal kampagner af hver type kørende og så løbende justere kampagnerne efterhånden som du får et beslutningsgrundlag i form at antallet af klik (CTR – Click Through Rate) og hvor mange klik, der fører til et salg.

Hvilke annoncegrupper skal du oprette i kampagnerne?

Med de grundlæggende ting på plads, er det blevet tid til at oprette annoncegrupperne under din nye kampagne. En annoncegruppe samler beslægtede søgeord inden for det emne, det produkt eller den tjeneste, du er ved at oprette en kampagne for. Her er det vigtigt, at hver annoncegruppe kun dækker en bestemt søgehensigt. Det giver dig mulighed for at opbygge en granulær struktur, der dækker dig ind hele vejen rundt om jeres vigtigste søgeord.

Her handler det om at finde ud af, hvilke søgeord hver enkelt annoncegruppe skal vises for. Som allerede nævnt, skal søgeordene helst stemme overens med den landingsside, annoncerne sender folk hen til. Jo bedre sammenhæng, der er mellem søgeord, søgehensigt og indholdet på landingssiden, jo bedre Quality Score og dermed jo lavere bud kan du vinde med.

Skal du sørge for at få den bedste Quality Score fra starten, er det derfor en god ide at lade Google vurdere, hvilke søgeord der er relevante for den landingsside, annoncen skal lede folk hen til. Det giver samtidig en ide om, hvilke søgeord Google ranker siden for. Derfor skal der helst være størst mulig sammenhæng mellem de søgeord, Google kommer op med og de søgeord, siden er udviklet til.

Hvordan definerer du søgeordene, så du udnytter dit AdWords-budget optimalt

Det er heller ikke ligegyldigt, hvordan søgeordene defineres, samt hvordan de indgår i de søgninger, de vises for. Det kan du styre meget præcis med de såkaldte matchtyper, der definerer hvornår søgeordene skal udløse dine annoncebud.

Der er fire forskellige matchtyper at vælge imellem. Det drejer sig om:

  • Broad match – helt fleksibel match
  • Exact match – præcis match på søgefrasen
  • Phrase match – sætningsmatch
  • Broad match modifier – fleksibel match med modifikator

Lad os se nærmere på de fire match-typer. Det er nemlig en vigtig faktor at have styr på. For anvender du den forkerte match for et søgeord, kan du hurtigt komme til at poste rigtig mange penge i Google Ads for irrelevante placeringer, der aldrig vil give dig nogen relevant trafik til hverken din hjemmeside eller din webshop. Derfor er det ekstremt vigtigt, at der er styr på, hvordan søgeordene er defineret.

Broad match er som at skyde med spredehagl

Angiver du bare et søgeord eller en søgesætning uden nogle yderligere indikationer, anser Google det for et broad match søgeord. Det betyder, at din annonce vil blive vist for alle søgninger, der ifølge Google har relevans for det søgeord, du har angivet.

Er søgeordet f.eks. mountain bikekan du lige så godt risikere at få vist din annonce for søgninger på alle mulige andre typer af cykler eller bjerge eller for alle de søgninger, hvor ordet ”mountain” eller ”bike” indgår i. Det svarer til at skyde med spredehagl. Derfor vil de søgninger, annoncen dukker op i, sjældent have nogen relevans for det indhold eller de produkter, de besøgende kommer ind til på jeres side.

Exact match vises kun, hvis søgningen svarer nøjagtigt til det angivne søgeord

I den modsatte grøft finder vi exact match søgninger. Her vises din annonce kun, hvis folk har søgt på nøjagtigt det søgeord, du har angivet for annoncen. Så har du oprettet en annonce på søgeordet mountain bike, deltager annoncen kun i budrunder for de søgninger, hvor brugeren kun har skrevet ”mountain bike” i søgefeltet og intet andet.

Vil du angive et søgeord som exact match, skal du sætte kantede parenteser om det: [mountain bike].

Phrase match sikrer at søgeordet som minimum optræder i søgningen

Vælger du i stedet phrase match for din annonce, skal søgeordet som minimum indgå i den søgning, brugeren har angivet. Så har en bruger f.eks. søgt på ”hvilken mountain bike er bedst til kørsel i skoven” eller ”billig mountain bike Køge”, vil din annonce blive vist, hvis du har valgt mountain bikesom søgeord.

Phrase match angives med gåseøjne omkring søgeordet: ”mountain bike”.

Broad match modifier er den raffinerede metode

Skal du ud i at definere en bredere match, bør du altid anvende den metode, der hedder ”broad match modifier”. Det giver mere kontrol over, hvilke instanser og kombinationer af det angivne søgeord, annoncerne vises for. Ud over at vise annoncen for de søgninger, hvor søgeordet indgår i, vises annoncen også for søgninger, der har direkte relevans til søgehensigten.

Det vil sige, at en annonce på billige mountain bikesbåde vil blive vist på søgninger på billig mountain bike, billigste mountain bike og muligvis også på søgninger på tilbud på mountain bikeseller rabat på moutain bikes.

Broad match modifier angives med et + foran det eller de ord i søgefrasen, der må ændre sig. I ovenstående tilfælde ville det betyde, at du skulle skrive +billige +mountainbikes i definitionen af søgeord i AdWords.

Skal du være helt sikker på, at du er dækket ordentligt ind på dansk, er det en god ide at vælge forskellige varianter af søgeordet i ental og flertal i den pågældende kampagne og oprette annoncer for dem.

Begræns visningerne med negative søgeord

Til hver kampagne og annoncegruppe er det også muligt at definere, hvilke søgeord annoncen ikke skal vises for. Det kan f.eks. være varianter af et produkt, som I ikke sælger eller det kan være ord, der indikerer, at søgehensigten ikke stemmer overens med det, I vil annoncere for.

Derved er det muligt for dig, at begrænse visningen af annoncen, så der ikke bliver smidt penge efter irrelevante klik. Derfor er det en rigtig god ide at være lige så grundig med at få defineret de negative søgeord, som med at få defineret de søgeord, det er relevante at annoncere på.

Sådan skriver du annoncetekster, der sælger

Til hver søgeord skal du skrive en sælgende annoncetekst. Det er den tekst, der bliver vist, når jeres annonce vinder budrunden. Teksten er underlagt nogle helt bestemte regler, der skal overholdes, for at annoncen bliver godkendt.

Det du har til rådighed er:

  • To overskriftsfelter på op til 30 tegn hver.
  • En såkaldt ”annonceret webadresse”, der vises som annoncens annoncerede domæne
  • To valgfri ”stifelter” på hver 15 tegn, der kan bruges i forlængelse af den annoncerede adresse
  • Et beskrivelsesfelt på 80 tegn

Sådan bruger du overskriftsfelterne

De to overskriftsfelter vises enten på samme linje med en tankestreg imellem eller under hinanden – sidstnævnte især på mobilen. Derfor er det en god ide at skrive budskabet, produktnavnet eller titlen i det første overskriftsfelt og så sætte et call to action i det andet.

Til et søgeord som Lær Adwordskunne overskriften f.eks. være:

Lær AdWords af eksperterne – Bestil 450 sider e-bog i dag

Her var der også lige plads til at få angivet, hvor stor en e-bog der er tale om. Den slags fakta gør altid annoncen mere interessant for folk.

Tekstbeskrivelsen

Med hensyn til den beskrivende tekst, kan du vælge at skrive den ligesom en meta description, bortset fra at der er væsentligt færre tegn at gøre godt med.

Her er det vigtigt, at du også får indarbejdet søgeordet – gerne så tidligt i teksten som muligt. Det skyldes, at Google som bekendt fremhæver de ord med fed tekst i både annoncer og søgeresultater, der indgår i brugerens søgning. Jo flere fremhævede ord, du har i din annonce, jo mere relevant virker den på brugeren.

Ideelt bør beskrivelsen afsluttes med endnu et call to action og gerne et, der indikerer, at det er vigtigt at handle nu. En sådan tekst kunne f.eks. se sådan her ud:

Lær AdWords fra bunden af Danmarks mest erfarne Adwords-folk. Lav intropris nu!

Webadresse-felterne

Hver annonce skal indeholde en webadresse, der angiver domænenavnet for den landingsside, annoncen leder brugeren hen på. Derudover har du to yderligere stifelter på hver 15 tegn, der kan indeholde en beskrivende tekst for siden. Teksten i stifelterne behøver ikke svare overens med den faktiske sti i webadressen og kan med fordel inkludere hele eller dele af søgeordet, der så vil blive fremhævet i annoncen på samme måde som i de andre tekstfelter.

I praksis vil det sige, at du kan have din landingsside liggende på en meget lang adresse på hjemmesiden og så kan angive en forkortet version. Samtidig er der heller intet krav til, at den annoncerede webadresse, skal matche din endelige webadresse.

Den forkortede version opbygger du ved at angive domænenavnet i webadressen. Du har så mulighed for at give brugerne en bedre fornemmelse af, hvor de lander på hjemmesiden ved hjælp af de to stifelter. Det kunne f.eks. se sådan her ud:

www.dinhjemmeside.dk/E-bog/AdWords

Her står E-bog og AdWords i hver af de to stifelter og domænet i webadresse-feltet.

Opdatering af annoncer efter det gamle AdWords-format

Det gennemgåede AdWords-format er forholdsvis nyt. Tidligere blev der anvendt et lidt kortere format, der var opdelt på en anden måde. Men frem til udgangen af januar 2017 er det fortsat muligt at bruge det gamle format. Efter den dato vil det kun være annoncer opbygget efter det nye format, der bliver vist.

Det kan give en uforholdsvis stor arbejdsbyrde, hvis I har en meget stor AdWords-konto. Er det tilfældet, kan vi hjælpe jer med at få opdateret alle jeres eksisterende annoncekampagner til det nye format. Kontakt os ved hjælp af kontaktformularen eller giv os et ring. Så kan vi få lagt en plan, der sikrer jer, at I fortsat har gyldige annoncer, der bliver vist efter januar 2017.

Annonceudvidelser

Til hver enkelt annonce er det muligt at vælge en række såkaldte annonceudvidelser. Således har I mulighed for at oprette links til flere undersider, få vist en prisliste med priser på flere forskellige produkter eller tjenester, der har relevans for den pågældende søgning, samt få vist link eller knapper på mobile enheder, der gør det muligt for Googles brugere, at ringe op til jer direkte fra annoncen.

Google udvider løbende de muligheder, I har for at oprette annonceudvidelser, ligesom det er muligt at foretage forskellige optimeringer til de forskellige hardwareplatforme.

Her er det en god ide at få rådgivning fra et professionelt AdWords-bureau som vores. Vi bliver løbende opdateret på, hvilke nye annonceudvidelser og tilpasningsmuligheder, Google udvikler og hvilke retningslinjer, der gælder for dem. Derfor kan vi altid hjælpe jer med at vælge de muligheder, der giver jeres firma de bedste annonceringsmuligheder i søgeresultaterne på henholdsvis mobil, tablet og computer.

Andre spændende muligheder med Google Ads

Udover muligheden for at annoncere på bestemte søgeord, giver Google Ads også en masse andre spændende muligheder, der effektivt kan være med til at skabe både relevant trafik og nye kunder til jeres virksomhed.

Det gælder f.eks. den spændende mulighed for, målrettet at få vist annoncer til de Google-brugere, der allerede har besøgt jeres hjemmeside og nu foretager en relateret søgning på Google. Denne annoncetype kan også bruges på Googles displaynetværk. Derved kan du målrettet minde tidligere besøgende om jeres hjemmeside, uanset hvor på nettet de færdes.

En anden spændende mulighed kaldes for ”simular audience”. Her kan du uploade en række anonymiserede data om f.eks. jeres kunder og besøgende til Google. Google kan så på baggrund af de demografiske og andre relevante informationer, begynde at vise annoncer for andre brugere, der har de samme karakteristika. Denne form for annoncer kan anvendes både på relevante søgninger og på de sites, der er med i Googles displaynetværk.

Endelig er der Google Shopping, som gør det muligt at få vist annoncer med produktnavn, billede og pris for jeres produkter direkte i søgeresultaterne. Det foregår ved, at Google henter produktinformationer via et XML-feed fra jeres webshop og derefter viser produkterne i relevante søgninger på Google.

Læs: Google Shopping Guide Til Begyndere

Alle tre annoncemuligheder kræver en del opsætning på jeres hjemmeside eller webshop, samt korrekt opsætning i Googles administrative system. Det kan vi alt sammen hjælpe jer med, så I kan udnytte de mange muligheder, som Google Ads og Google Shopping giver for at markedsføre jeres virksomhed i søgeresultaterne og på de hjemmesider, der viser Google Ads.

Det bedste argument for at vælge Obsidian Digital som AdWords-partner

Men ud over alle de mange teknologiske muligheder og spidsfindigheder, som vi har fuldstændigt styr på her hos Obsidian Digital, er der en helt anden og meget mere tungtvejende grund til, at I skal vælge os som jeres AdWords-partner.

Det handler om økonomi. For hvis der er noget, der kan løbe løbsk og dræne jeres marketingsbudget, så er det dårligt opsatte eller dårligt overvågede AdWords-kampagner!

Google Ads er ikke noget, man bare sætter op og så glemmer alt om. AdWords skal overvåges, analyseres, optimeres og tilpasses løbende, så jeres AdWords-budget altid udnyttes optimalt og aldrig overskrider det beløb, I har budgetteret med.

Der skal så lidt til, for at det går galt. Således kan et enkelt forkert tegn i jeres match-definitioner resultere I, at I får brændt en masse penge af på annonceklik, der aldrig fører til et salg eller anden form for konvertering.

Derudover arbejder vi med marketing attribution, når vi optimerer din AdWords-konto. Vi kortlægger den nøjagtige værdi, som AdWords skaber sådan, at du har en klar ide om, hvor mange ressourcer du skal tildele kanalen.

Ved at vælge os som Google Ads-partner, sikrer I, at jeres AdWords-konto altid er toptrimmet og optimeret efter de seneste retningslinjer og udnytter alle de spændende og meget raffinerede muligheder, som Google Ads giver jeres virksomhed.

Så derfor: Kontakt os allerede i dag og få det største udbytte af jeres annoncering på nettet. Vi kan også hjælpe jer med Facebook- og andre online annonceformer og skabe en annoncestrategi, der samlet set giver jeg størst mulig opmærksomhed på nettet for det budget, som I har afsat.

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak:

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden