5 fordele ved at arbejde med affiliate marketing

Af Sasa Kovacevic
Kategori: Arrangementer

“Affiliate marketing er den bedste form for marketing, når du vil have flere konverteringer for færre penge og uden den store risiko.” – Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk

 

Affiliate marketing er vokset hurtigt siden sin begyndelse, og er efterhånden blevet et effektivt værktøj for virksomheder og en indtægtskilde for tusindvis af mennesker rundt om i verden.

 

I dag er affiliate marketing derfor en af de mest populære måder at få flere konverteringer på, samt at nå ud til en bredere målgruppe.

 

Men hvad er fordelene ved at arbejde med affiliate marketing? Hos Obsidian Digital har vi interviewet Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk, som har givet os 5 af de største fordele ved affiliate marketing.

Sæt dig ind i hvad affiliate marketing kan

Som bekendt er affiliate marketing en form for resultatbaseret markedsføring, hvor en virksomhed belønner en eller flere partnere for hver besøgende eller kunde, der kommer fra partnerens egen markedsføringsindsats. Altså er det et form for henvisningssystem.

 

Simon Bak Andersen fortæller, at det først og fremmest er helt essentielt at sætte sig ind i, hvad affiliate marketing kan gøre for ens virksomhed, og hvad man gerne vil have ud af det, før man går i gang.

1.No cure, no pay

“Da de kun bliver betalt, når de skaber resultater, er affilierede partnere meget motiverede til at promovere dine produkter eller tjenester effektivt. Derfor kan affiliate marketing være en fremragende måde at nå dine markedsføringsmål på, samtidig med at du sparer tid og penge.” – Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk

 

Affiliate marketing er en fantastisk måde at skabe trafik og salg til sin virksomhed på, uden at man behøver at bruge mange penge på reklamer. 

 

Med affiliate marketing betaler man nemlig kun ens affiliates for resultater – dvs. man betaler kun, når nogen faktisk klikker på ens affiliate-link og foretager et køb eller tilmelder sig dit nyhedsbrev eller et andet tilbud. 

 

“Det gør det til en meget omkostningseffektiv måde at markedsføre din virksomhed på, da du kun skal betale, når du opnår resultater. Da du kun betaler for resultater, kan du desuden holde dit markedsføringsbudget stramt, da du ved, at du ikke behøver at spilde penge på reklamer, der ikke giver resultater.” – Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk

 

Simon Bak Andersen fortæller desuden, at han oplever, at denne “no cure, no pay”-løsning skaber et mere afslappet forhold mellem kunderne og deres affiliates. Dette sker, da der ikke på samme måde kommer penge i klemme, som på andre kanaler.

2.Stigende CPM-priser på andre kanaler 

Da CPM-priserne på Google, Facebook og LinkedIn er steget, kan det derfor være lønsomt at supplere sine salgskanaler med affiliate marketing, mener Simon Bak Andersen.

“Ved at samarbejde med affilierede partnere, der allerede er eksperter i at promovere dine produkter eller tjenester, kan du undgå dyre markedsføringsfejl og opnå en højere ROI. ” – Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk.

Affiliate marketing er altså en af de mest omkostningseffektive måder at nå sit markedsføringsmål på, især med de stigende CPM-priser på andre marketingkanaler.

3.Verificering af dit brand fra tredjepart – social & expert proof

“I sidste ende kan affiliate marketing hjælpe dig med at opbygge tillid og troværdighed, hvilket kan føre til flere konverteringer.”- Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk

 

Affiliate marketing er en af de bedste måder, hvorpå man kan få verificering fra en tredjepart, mener Simon Bak Andersen. Dette skyldes, at når man har affilierede partnere, viser det, at man er verificeret og respekteret af andre. Dette kan være med til at øge din troværdighed over for potentielle kunder og klienter, hvilket kan føre til mere salg. 

 

Simon Bak Andersen supplerer desuden med, at det at have affiliates også hjælper en med at tiltrække nye besøgende til sin hjemmeside, da potentielle kunder kan være mere tilbøjelige til at klikke på et affiliate-link end på en standardannonce. Dette skyldes igen, at et affiliate-link virker mere troværdigt.

4.Relativt nemt at opsætte

“Nemt at komme i gang og billig opstart.” – Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk

 

Selv om der er flere måder at opsætte affiliate marketing på, indebærer den mest almindelige måde at skabe et forhold til et affiliate-netværk. Dette mener Simon Bak Andersen også er den bedste måde at gøre det på, da man herved gennem én platform får adgang til en stor mængde affiliates, kyndig vejledning og er sikret en nem og sikker affiliate løsning.

 

For at komme ind i et affiliate-netværk skal man blot udfylde nogle enkelte oplysninger om sin virksomhed. Når man efterfølgende er blevet opsat i netværket, sørger den valgte affiliate for resten. Og da affiliate marketing også har lave startomkostninger, ser Simon Bak Andersen ingen grund til ikke at vælge det til.

5.Meget lidt vedligeholdelse

Ud af alle de digitale markedsføringskanaler er affiliate marketing den mest håndgribelige og overskuelige for virksomheder. Når en kunde først er blevet tilknyttet et affiliateprogram, kræver de ingen yderligere vedligeholdelse fra virksomhedens side. Kunden vil automatisk blive omdirigeret til virksomhedens websted, når han/hun klikker på et affiliate-link. 

 

“Andre digitale markedsføringskanaler, såsom SEO, Google Ads, sociale medier og e-mailmarkedsføring, kræver en løbende indsats fra virksomhedernes side for at være effektive. 

 

En virksomhed skal f.eks. regelmæssigt oprette nyt indhold til sit websted for at forbedre sin SEO-rangering, og den skal overvåge sine Google Ads-kampagner for at sikre, at den får et positivt afkast af sine investeringer. Men alt det slipper du for med affiliate marketing.” – Simon Bak Andersen fra Affiliatementor.dk

Simon Bak Andersen påpeger altså, at på trods af, at affiliate marketing kan have et lavere investeringsafkast end nogle andre digitale markedsføringskanaler, er det meget nemmere at oprette og kræver meget lidt løbende vedligeholdelse.

Gør dine affiliates bedre!

Hvis du har en webshop, som allerede benytter sig af affiliate marketing, er der også måder hvorpå man kan gøre sine affiliates endnu bedre. Dette er hvad Simon Bak Andersen fra affiliatementor.dk specialiserer sig i; han rådgiver og hjælper affiliates med at blive endnu skarpere.

Ved at anbefale dine affiliates at deltage i affiliatementor.dk, så får du altså langt dygtigere affiliates, der uddannes i at skaffe mere relevant trafik, hvilket betyder mere omsætning for dig og din virksomhed.

Sasa Kovacevic er co-founder og partner hos Obsidian Digital. Min tilgang til forretning er pragmatisk, og der er altid fokus på områder, som giver mest bang-for-the-buck.

Sasa Kovacevic

Partner

+45 60 15 71 21sak@obsidian.dk

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak:

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden