Video Marketing 2020

Af Patrick
Kategori: Marketing Generelt

Det digitale marketinglandskab er i konstant forandring, og det er ingen undtagelse for video marketing her i 2020. Derfor er det vigtigt for dig og din virksomhed at holde sig opdateret omkring de nyeste trends inden for marketing, hvis du ønsker at være et skridt foran dine konkurrenter. YouTube er grundet sin størrelse og medieindflydelse en særdeles god platform til at udføre effektiv videoannoncering på.

Udover at tilbyde en række videoannonceformater gennem YouTube True View, med hver sine fordele, stiller YouTube ligeledes forskellige værktøjer til rådighed, som kan hjælpe med at give din forretning et ekstra marketing push. Video Marketing er et bredt begreb, der kommer i mange forskellige afskygninger, og vi vil i den følgende tekst derfor præsentere samt gennemgå nogle af de værktøjer, der kan være med til at effektivisere samt bringe inspiration til din video marketing på YouTube i 2020.

360-graders videoer

I forbindelse med at Virtual Reality headset (VR), Oculus Rift, er blevet mere tilgængelige for den almene forbruger, er dørene ligeledes blevet åbnet op for nye annoncetiltag. De såkaldte 360-graders videoer tilbyder her en VR-oplevelse for YouTube-seerne. Brugerne har hermed mulighed for at ”gå på opdagelse” i videoen ved at swipe med fingeren på tablet eller mobiltelefon, mens computerbrugere kan anvende deres mus. I den forbindelse er det ligeledes muligt at livestreame i 360-graders formatet på YouTube.

Om end 360-graders videoformatet sammen med en ledsagende YouTube VR-app har eksisteret siden 2016, er deres store potentiale først lige begyndt. Det er hermed ikke kun YouTube-brugere, der anvender formatet, da brands også er begyndt at hoppe med på bølgen. I forbindelse med deres markedsføring af filmen ISLE OF DOGS anvendte studiet SearchLight-Pictures således en 360-graders video til at vise produktionsprocessen. Derudover har brands som chokoladefirmaet Kit Kat taget formatet til sig til vise deres nye Matcha grøn te chokoladebar.

Det er altså kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du ønsker at udforske formatet. Under alle omstændigheder kan det være et interessant videomarketingsværktøj at omfavne i 2020. Gennem formatet kan du bringe en anderledes og personlig brandoplevelse til dit kundesegment, hvilket kan resultere i et stort brugerengagement. I takt med at 360-graders videoer er blevet tilgængelige på flere platforme, for eksempel Playstation VR og Samsung Gear VR, er formatets reach vokset betydeligt i løbet af 2019. Der er derfor ingen tvivl om, at formatet højst sandsynligt vil opnå endnu større popularitet og ikke mindst relevans inden for video marketing i 2020.

Vertical Video Ads til effektiv video marketing på mobilen

Når det kommer til video marketing, er mobiltelefonen en vigtig enhed at indtænke. Flere undersøgelser omkring vores digitale adfærd har nemlig vist, at de fleste internetbrugere surfer på internettet og udfører køb ved hjælp af mobiltelefonen. Det samme gør sig gældende med YouTube, hvor over 70% af platformens visninger kommer fra mobil. Hvis du ikke tilretter dine videoannoncer, så de også passer til et mobilformat, er der altså et stort marketingpotentiale, som risikerer at gå til spilde.

Ønsker du at effektivisere dine videoannoncer og appkampagner, så de passer til mobilbrugeren, har YouTube her gjort et nyt og relevant annonceformat tilgængeligt. Vertical Video Ads er således videoannoncer, der modsat de typiske kvadratiske eller liggende YouTube-annoncer, er i stående format. Når du uploader en videoannonce i stående format, og en seer får vist din annonce på sin mobil, udvides afspilleren således efter videoens mål. Din annonce får hermed mulighed for at blive vist i et meget større format og skaber derved et bedre blikfang.

Vertical Video Ads er hermed et annonceformat, der kan maksimere dit potentiale inden for videoannoncering henvendt til mobilbrugeren. Formatet blev lanceret i 2018 og har haft en langsom start. Siden mobilen er så central en del af folks internetbrug, er formatet dog garanteret at blive meget større i 2020. Effektiv video marketing handler i sidste ende om at give brugerne en strømlinet oplevelse.

Influencer marketing gennem videoannoncer

YouTube er en stor platform med omkring to milliarder aktive brugere dagligt. Hvis du ved, hvor og hvornår du vil placere dine videoannoncer, er der således mulighed for at opnå gode kampagneresultater. Dog har YouTube-brugere ikke altid lyst til at blive overdynget med videoannoncer. Derfor kan influencer marketing i form af sponsorerede videoer her være et effektivt værktøj til at skabe mere autenticitet omkring dit brand.

En influencer refererer til en person, der producerer indhold på online platforme, og som har en vis følgerskare. Ved at anvende influencers på YouTube kan du således få dit annoncebudskab direkte ud til din ønskede målgruppe. Influencers har ofte en meget loyal følgerbase, som dermed er lydhør over for produktanbefalinger. Det betyder, du højest sandsynligt vil opnå en øget interesse og engagement omkring din forretning.

Influencer marketing forekommer oftest i form af video anmeldelser, hvor YouTube-influenceren skal angive, at videoen er sponsoreret. Det ses især i forbindelse med tøj- og makeup brands, hvor influencers får tilsendt et udvalg af de nyeste produkter. Følgere får hermed mulighed for at se produkterne in action fra en personlig og troværdig indgangsvinkel gennem influenceren. Du kan altså skabe mere hype og brandkendskab ved hjælp af en influencer i din video marketing.

Efterhånden som YouTube er vokset i brugerantal, er websitets potentiale som marketingplatform ligeledes forøget. Det er derfor ikke unormalt at se sponsorerede videoer poppe op på YouTube, og det er helt bestemt et marketingværktøj, der er kommet for at blive. Influencer marketing er således en god måde at udføre mere troværdig videoannoncering på. Det kan derfor være relevant at indtænke brugen af influencers som en del af din video marketing i 2020.

Augmented Reality prøverum

Ligesom det er tilfældet med 360-graders videoannoncer, har YouTube i de seneste år været fokuseret på at udvide deres annonceværktøjer med nye innovative funktioner. Sidste år lancerede Youtube således et nyt videoannonceformat kaldet augmented reality try-on eller et AR prøverum. Annonceformatet vises i form af en splitscreen, hvor annoncen afspilles i øverste vindue, mens dit mobilkamera vises i bunden. Du kan herved gennem AR-teknologien se, hvordan produktet, fremvist i videoen, vil se ud på dig.

I øjeblikket er AR prøverummene hovedsageligt henvendt til skønhedsprodukter såsom læbestift, solbriller og øjenskygge. YouTube har dog annonceret, at de udvider funktionen, så endnu flere forhandlere og virksomheder kan anvende featuren i nærmeste fremtid. Der er hermed en stor sandsynlighed for, at de virtuelle prøverum vil dukke oftere op blandt YouTubes annoncer, efterhånden som funktionen gøres mere tilgængelig. Under alle omstændigheder har prøverummene potentiale til at blive store, eftersom de bringer en ekstra intuitiv kant i forhold til brugerinteraktion.

Der er således mange interessante marketingværktøjer, som kan hjælpe med at bringe din virksomhed ind i spotlightet. Med de forskellige funktioner, YouTube stiller til rådighed, er der altså god mulighed for at eksperimentere løs med dine videoannoncer. 2020 tyder hermed på at blive et interessant år for YouTube, hvor der er mange spændende tiltag på tegnebrættet. Det bliver således spændende at se, hvad video marketing på YouTube byder på.

Patrick Langtoft er ansat som konsulent med speciale i PPC-annoncering i Obsidian Digital. Til dagligt arbejder Patrick med at skalere kundernes forretning gennem Google Ads og YouTube annoncering, i tæt dialog med kunderne.

Patrick

Co-Head of PPC

+45 31 16 20 70pla@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden