Video-markedsføring skaber mere opmærksomhed

Af Sasa Kovacevic
Kategori: Marketing Generelt

Videoer er en fantastisk måde at skabe langt mere opmærksomhed omkring din hjemmeside og få læserne til at blive i længere tid. Inden du går i gang med at skabe videoer til din hjemmeside, er det dog vigtigt, at du lægger en strategi for denne form for markedsføring.

Du har sikkert hørt, at et billede siger mere end 1000 ord. Men hvor mange ord er en video mon så værd? Oftest væsentlig flere end det antal ord du når at sige i videoen. For video er nemlig med til at fastholde dine mulige kunder i længere tid på hjemmesiden. Det øger din dwell time og muligheden for et salg.

I dag er det meget nemt for dig at skyde en video selv med en smartphone og et stativ til at holde den. Det behøver derfor bestemt ikke at være hverken dyrt eller besværligt for dig at komme i gang. Hvis du vil gøre det rigtig nemt for dig selv, kan du optage små, korte videoer, hvor du ikke behøver at klippe i dem. Det er med til at gøre det endnu nemmere for dig at skabe videoerne.

Læg en strategi for din videomarkedsføring

Som med alle andre former for markedsføring er det vigtigt, at du lægger en strategi, inden du kaster dig ud i videomarkedsføring. For hvordan skal den passe til den anden markedsføring, som du har gang i?

Overvej også hvad der vil være relevant for dig at vise i videoerne, hvem du vil have til at se videoerne, hvor ofte du vil lægge en video ud og alle de andre spørgsmål.

Relevante videotyper

Når det kommer til videotyper, kan du vælge mellem en lang række forskellige slags. Det er for eksempel:

  • Produktvideoer, hvor du viser, hvordan produktet ser ud og gennemgår dets fordele.
  • How to videoer der viser, hvordan kunden kan udføre forskellige opgaver. Silvan er meget kendte for deres Gør-det-selv videoer, hvor de viser, hvordan du kan udføre forskellige projekter i hjemmet.
  • Webinarer er korte kurser, hvor du deler gratis ud af din viden. Det kan være en god måde for dig at formidle, hvad du kan, hvis du ikke sælger et fysisk produkt.

Disse videoplatforme kan du vælge imellem

En del af din strategi i forhold til videomarkedsføring bør også være, hvor du lægger din video op henne. Det findes der nemlig flere forskellige platforme, hvor du kan gøre det. Den pæneste er Vimeo. Den var tænkt som en pendant til YouTube, men er aldrig slået igennem herhjemme.

Den oplagte mulighed er derfor YouTube. Den fungerer som en søgemaskine på linje med Google. Når du lægger din video op der, er det derfor vigtigt, at du har sørget for at søgemaskineoptimere videoen i forhold til at give den en titel og et tydeligt link til din hjemmeside. Udover at du kan have din egen kanal på YouTube, kan du også lægge videoerne op på din hjemmeside.

En tredje mulighed er, at du lægger videoerne op på Facebook. Det giver dine kunder mulighed for at kommentere på videoerne, og du kan derfor have en meget høj grad af interaktion med dem.

4.5 14
Sasa Kovacevic er co-founder og partner hos Obsidian Digital. Min tilgang til forretning er pragmatisk, og der er altid fokus på områder, som giver mest bang-for-the-buck.

Sasa Kovacevic

Partner

+45 60 15 71 21sak@obsidian.dk

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak:

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden