List building

Listbuilding dækker over forskellige metoder til at skaffe endnu flere abonnenter til din mailing-liste. For email-marketing er stadig en af de mest effektive måder at promovere din forretning på online. Derfor er det vigtigt at bygge en stor liste med relevante leads for de produkter og tjenester, dit firma sælger.

Hvordan du gør det, har vi samlet en række tricks til her. De bygger på vores erfaringer med listbuilding for hundredvis af danske firmaer.

List building med online marketing

Listbuilding er en af de discipliner inden for online marketing, hvor du kan komme rigtigt langt, uden at det behøver at koste de store penge. Samtidig er det en disciplin, hvor du med nogle få kunstgreb kan øge tilgangen af nye abonnenter ganske dramatisk.

For mange af de listbuilding-strategier vi deler med dig i denne artikel, bygger på et indgående psykologisk og receptorisk kendskab til den måde, vi reagerer på stimuli på nettet på.

Så find din indre Jan Hellesøe frem, og opnå nye højder på konverteringen af din listbuilding.

Skal du have hjælp?

9/10 af vores kunder får hjælp til list building. Priserne på paid media stiger hvert år og konkurrencen på søgemaskinerne skærpes. – men dine mails kan ingen tage fra dig.

Læs videre om hvordan vi arbejder med list building hos Obsidian Digital.

Popup og sliders – ja, de virker!

Selv om vi alle sammen går og tror, at popups, overlays og sliders er forhadte af alt og alle – ja, så virker de ganske glimrende og skaber – med det rigtige indhold – masser af konverteringer.

For det er netop, fordi popup og sliders forstyrer den besøgende i deres gøremål, så de er nødt til at gøre noget aktivt for at fjerne distraktionen, at de er så effektive. Derved får den besøgende ikke mange chancer for at undgå at se det, du gerne vil faldbyde, før de når at få fjernet det forstyrrende element igen. Ganske som de swipere, der står uden for de pakistanske restauranter på Brick Lane i London, og stopper folk på gaden, for at fortælle dem om deres restaurant.

Hvor agressivt dine popups skal være, kan du selv bestemme. Her er overlayet det mest agressive, fordi det dækker hele siden, mens slideren eller topbaren er den noget mere venlige og behagelige opmærksomhedsskaber, der blot larmer lidt i siderne eller toppen af hjemmesiden.

En freebee skal der til

Det gode gamle trick med at tilbyde et eller andet gratis, for at få folks email-adresse til din mailingliste, fungerer stadig upåklageligt. Grunden er ganske enkelt: Den besøgende føler, at de gør en handel. De får noget for noget.

Men det behøver ikke nødvendigvis at være en e-bog. Dem har vi jo allerede tonsvis liggende af på vores computere eller lagerplads i skyen. Prøv i stedet med

  • en kort tjekliste som giver overblik
  • et forudoptaget webinar med nyttig viden
  • en e-learning-lektion om et relevant emne
  • en podcast-episode, der kun kan fås på denne måde

eller noget helt fjerde.

Det vigtigste ved din freebee er, at det er noget, målgruppen føler er nødvendigt og anvendeligt for dem – ikke bare et nice-to-have og slet ikke noget, der kan googles på to sekunder.

Content upgrade – en feebee der virker

En særlige freebee, der udnytter det princip, er et såkaldt ”content upgrade”. Det er noget, som bygger videre på, giver mere information om eller fungerer som en praktisk hjælp til det indhold, de besøgende lige har læst.

Det kan være:

  • tjeklisten til en fremgangsmåde, du har beskrevet på hjemmesiden
  • en række bonustips til eller anden form for uddybning af emnet,
  • en trin-for-trin vejledning, som giver en praktisk vejledning
  • et webinar med et interview af en ekspert på området

Eller noget helt femte.

Skriv artiklen som content-upgraden knytter sig til, så den bliver nærmest uundværlig for læseren – og høst så alle abonnenterne.

Tænk dig om, når du formulerer teksten i din popup

Når du formulerer teksten, som skal lokke de besøgende til at tilmelde sig dit nyhedsbrev, er det vigtigt, at du taler helt konkret ind til det udbytte, som din freebie giver. Så ikke noget med at kalde din freebie ”Den store guide til…” eller bare kalde det for en gratis e-bog, webinar eller hvad det nu er, du lokker med. SKriv hellere ”Sådan får du 1000 nye følgere på Facebook” eller hvad det nu er, din freebie giver den besøgende mulighed for at opnå.

Når du formulerer teksten, så spil på målgruppens drømme, frygt, fejl, vidensgab, problemer, myter eller fordomme. Og lad være med bare at skrive ”Tilmeld” på knappen. Skriv i stedet ”Ja, giv mig 1000 nye følgere på Facebook nu!” eller noget andet, der spiller på udbyttet.

Brug ”clickbait-agtige” formuleringer der pirrer nysgerrigheden eller spiller på faktorer som nemhed, frygt, muligheden for at lære noget brugbart, øjeblikkelig tilfredsstillelse eller målgruppens drømme.

Og spørg kun efter mailadressen i formularen – jo mindre de skal udfylde, jo bedre.

Husk det sociale bevis

Har du allerede forholdsvis mange på din mailingliste? Så spil på det sociale bevis, det er at nævne antallet. Vi mennesker er lemminge, der gladelig følger strømmen, fordi vores krybdyrhjerne så nemmere kan blive overbevist om, at vi træffer et sikkert valg

To muligheder konverterer bedre end en

Faktisk 3 gange så godt. Så selv om det måske ser useriøst ud, at der er en ekstra knap eller et link med et eller andet pjattet alternativ til at klikke på Tilmeld-knappen, så øger det faktisk konverteringsprocenten.

Årsagen: Vi føler, at vi foretager et aktivt valg af os selv. Prøv eventuelt at lade knappen med det useriøse valg føre videre til en side, der argumenterer for, at de har brug for freebeen alligevel – og se hvad det giver.

Se – det er nemt at være Jan Hellesøe.

Madame Zeigarnik-tricket

Vil du øge konverteringen endnu mere, skal du faktisk slet ikke have dem til at udfylde noget i den popup, slider eller anden kasse, der promovrer din freebie på siderne på din hjemmeside eller webshop.

Næ, du skal bare have en knap, der fører dem videre til en dedikeret landingsside for din freebee. Her giver du den en grundig og lækkert opsat præsentation og har så langt om længe det felt, de skal udfylde for at komme på listen.

Det skyldes, at vi mennesker er sådan indrettet, at vi har en tendens til at ville fuldføre de handlinger, som vi allerede er begyndt på. Næsten uanset hvor besværligt det måtte synes. Det opdagede en polsk psykolog med det mundrette navn Bluma Wulfovna Zeigarnik for omkring 100 år siden. Hun lagde nemlig mærke til, at tjenerene på restauranter og caféer kunne huske kundernes bestillinger meget detaljeret, lige indtil de havde skrevet regningen. Derefter glemte de alt om, hvad den enkelte kunde havde bestilt.

Høst abonnenter på de sociale medier

De sociale medier er også gode steder at hente nye tilmeldinger til din mailingliste.

Facebook og LinkedIn Lead-ads

Her kender de fleste sikkert Lead Ads på Facebook. De koster en lille smule at bruge, men er utroligt effektive, fordi folk helt slipper for at skulle udfylde noget som helst. De skal bare klikke på en knap, og wupti – så har du både oplysninger om mailadresse, navn og hvad du ellers har brug for, for at kunne segmentere dem.

Har du brug for særlige oplysninger, som Facebook ikke umiddelbart ligger inde med, kan du naturligvis også tilføje nogle tekstfelter til din lead-ad, så du kan høste dem af den vej.

Men vil du gøre det så nemt som muligt – og få så mange som muligt til at slå til – gemmer du det, til du sender dem bekræftelsen på, at de er tilmeldt sig dit nyhedsbrev. Eller til den kvitteringsside, som du kan få lead-ads anoncen til at vise efter folk har klikket på Tilmeld-knappen.

Start en LinkedIn-gruppe og få flere leads

De samme muligheder har du i dag også på LinkedIn. Men du kan også høste abonnenter til din mailingliste fra LinkedIn helt uden at betale for det.

Start en gruppe med et relevant emne for din målgruppe. Igen gælder nødvendigheds- og relevantsprincippet.

Når folk melder sig ind i gruppen, kan du sætte en velkomstmail op. I den skriver du, at de skal klikke på et link for at bekræfte deres tilmelding. Men linket fører bare til en side på jeres hjemmeside, hvor du takker dem for tilmeldingen, og lokker med, at de kan få mere relevant viden om emnet (og måske en freebee) ved at tilmelde sig en mailingliste.

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden