Amazon Ads

Amazon Ads er det nyeste skud på stammen, når det kommer til Amazon. Førhen har hele suiten af forskellige annoncesystemer været rodet, og gået under flere forskellige navne.

Det har været et bevidst valg, at de nu har rebrandet det interne annoncesystem, så det skærer alle funktionaliteterne over en kam – og derved mindsker forvirringen.

Amazons PPC system blev lanceret i 2012, hvor det blev muligt for Sellers og Vendors at byde på søgeord, så de kunne blive vist øverst i søgeresultaterne. Der er mange delelementer i setuppet, som minder meget om det system, som man kender fra Google Ads.

Klikpriser og konverteringsrater sammenlignet med Google

Når man arbejder med PPC på Amazon, så er der nogle andre priser end man kender fra Google. Især hvis man retter blikket mod det europæiske marked, hvor konkurrencen stadig er forholdsvis lav, sammenlignet med US.

Den gennemsnitlige pris pr. Klik på Amazon ligger på ca. 5,2 DKK
Den gennemsnitlige pris pr. Klik på Google for eCommerce ligger på 7,5 DKK

Alene der er der en besparelse på ca. 30%

Ovenstående data er gennemsnitstal globalt set.

Ikke nok med at der er en besparelse alene på klikprisen, så ser man også nogle markant højere konverteringsrater på Amazon Ads.

Den gennemsnitlige konverteringsrate på Amazon Ads er: 10%
Den gennemsnitlige konverteringsrate på Google Ads er: 2,81%

Med udgangspunkt i ovenstående tal, så står det meget klar, at den gennemsnitlige konverteringspris på Amazon er markant lavere end på Google (kilde).

Klikpriser og konverteringsrater sammenlignet med Google

Når man arbejder med PPC på Amazon, så er der nogle andre priser end man kender fra Google. Især hvis man retter blikket mod det europæiske marked, hvor konkurrencen stadig er forholdsvis lav, sammenlignet med US.

Den gennemsnitlige pris pr. Klik på Amazon ligger på ca. 5,2 DKK
Den gennemsnitlige pris pr. Klik på Google for eCommerce ligger på 7,5 DKK

Alene der er der en besparelse på ca. 30%

Ovenstående data er gennemsnitstal globalt set.

Ikke nok med at der er en besparelse alene på klikprisen, så ser man også nogle markant højere konverteringsrater på Amazon Ads.

Den gennemsnitlige konverteringsrate på Amazon Ads er: 10%
Den gennemsnitlige konverteringsrate på Google Ads er: 2,81%

Med udgangspunkt i ovenstående tal, så står det meget klar, at den gennemsnitlige konverteringspris på Amazon er markant lavere end på Google (kilde).

Amazon Buy Box

 

De annonceformater kan du gøre brug af

Amazon har flere forskellige annonceformater, som kun virksomheder der sælger på platformen kan gøre brug af. Disse annonceformater kan man finde i sin Seller eller Vendor Central.

I sin grundform, så er der mange dele der minder om det framework Google bruger i deres Google Shopping. Den mest markante forskel, er dog at det her er meget nemmere at dele produkter og søgeord op. Fordelen ved dette, er at man i en helt anden grad får indsigt i sine data – hvilke produkter performer på hvilke søgeord.

Sælger man som Vendor eller Seller, så har man disse annonceformater til rådighed:

Sponsored Product Ads

Klart det mest brugte annonceformat. Det er tilegnet alle typer af virksomheder, som sælger sine produkter på Amazon. Det er dette annonceformat, som også bliver vist inde på produkterne. Afhængigt af om man sælger på det amerikanske marked – eller det europæiske – så har man forskellige målretningsmuligheder til rådighed.

Værktøjet er mere sofistikeret på det amerikanske marked og giver Seller mulighed for at målrette sine produkter andre produkter, kategorier eller brands. Dette er der endnu ikke mulighed for på  det europæiske marked.

 

Sponsored Brand Ads

Er derimod kun henvendt til virksomheder, som ejer deres eget brand – altså virksomheder med et europæisk registreret varemærke. Har man sådan et, har man mulighed for at lave denne annonce. Klikpriserne ligger på det samme niveau, den skaber mere blikfang og du kan fra denne annonce både linke til 3 produkter og din brand-store.

Derudover har du mulighed for at uploade et billede, som du selv vælger – og teksten må du også selv formulere.

I dette annonceformat er der en længere række af parametre, som der lægger op til diverse A/B splittests og derved flere data at arbejde ud fra.

Hvad der i en stor grad differentierer sig fra Amazon og Google, er at du kan få vist dine annoncer på dine konkurrenters produkter, hvis annoncen sættes rigtigt op.

Hvem kan ikke annoncere på Amazon?

Kun ganske få produktkategorier, herunder produkter f.eks. i kategorien ”Adult”, kan ikke få lov at annoncere for sine produkter.

 

Få dine annoncer vist der hvor det giver bedst mening

Brugerens adfærd varierer alt efter, hvor en bruger befinder sig henne. Derfor er den (stadig nye) budgivnings funktion noget, som marketeers har ventet længe på. Når du vil have vist dine annoncer, så er det for dig højrelevant, om de bliver vist i søgeresultaterne – eller på produktsider, hvor et givent søgeord fremgår.

Derfor er det relevant at du aktivt benytter dig af disse funktioner. Det er det, da du derved kan få en dybere indsigt i dine annoncere og hvornår de performer bedst. Når du har fået adgang til denne data, så ved du fremadrettet, hvordan du skal optimere dit annoncesæt, så du opnår den lavest mulige CPA og derved laveste mulige ACoS.

Vi har set cases på, hvor nogle produkter performerede mere end 4x bedre på produktsiden end i søgeresultaterne på et givent søgeord. Derfor er det vigtigt at man laver sit annoncesetup, så man får adgang til denne data og derved kan øge performance på sine annoncer.

 

 

Sørg for at holde dine annoncer relevante med en høj Ad Rank score

Har du før arbejdet med digital marketing, så er man før stødt på Ad Relevance Score (Google Ads) og Relevance Score (Facebook Annoncering). Grundstenene for denne vurdering af ens annonce, er for at de forskellige platforme kontinuerligt kan vise indhold til sine brugere, som de finder relevant.

Den vurdering de foretager sig, den sker automatisk og er bestemt af en algoritme, som tager udgangspunkt i nogle forskellige parametre, når score bliver givet.

AMAZON AD RANK

Budgivning x Amazons algoritmebaserede vurdering af din annonce = Ad Rank

Hvilke parametre påvirker din annonce?

Performance – hvor godt din annonce performer. Vurderes med udgangspunkt i følgende parametre:

Konverteringsraten, samlet antal salg og CTR.

Er produktet du fremviser i din annonce relevant i forhold til de søgeord, som du bliver vist på. Relevansen vurderes med udgangspunkt i følgende parametre:

Produktnavn, produktbeskrivelse, søgeord og Seller navn

Læs meget mere om Amazon Ad Rank her.

Amazon er stedet hvor du har lov at annoncere mod konkurrenter

Uanset hvilket produkt man sælger, så skal man erobre markedsandele for at vækste. Har man udviklet et produkt med det formål at lave et, som er bedre end bestemte konkurrenter, så er denne strategi ideel.

Modsat Google, hvor der er restriktioner i forhold til at lade bestemte varemærker indgå i sine kampagner og annoncetekster, så er Amazon af en helt anden opfattelse. Derudover er platformen meget bedre egnet, hvis man skal stjæle kunder fra sine konkurrenter.

Årsagen til dette, er at ens platformen er så konkret – og når kunden foretager en søgning, så er de langt i købsprocessen.

Det er dog vigtigt at man danner sig et overblik over, hvilken søgning man byder på. Jo mindre generiske søgeordene er, desto bedre konverteringsrater oplever vi. Derfor er det mere relevant at byde på long-tail-brand-søgninger med konkurrentens navn i.

Eksempel:

Sælger du sko – og vil gerne sælge dine sko til en kunde, som leder efter en sko fra brandet Nike, vil dine chancer være meget højere, hvis du byder på et meget specifikt søgeord.

”Nike sko til kvinder str 42 blå” vil være et meget mere aktuelt søgeord end ”Nike sko kvinder”.

Søgehensigten for denne søgning, er at finde en sko i en bestemt størrelse og farve. Der er ikke taget udgangspunkt i et specifikt modelnavn, hvilket er en indikation på at kunden i en lige så høj grad, leder efter en sko der lever op til farve og størrelse, som efter en sko fra mærket Nike.

Har du en sko som lever op til samme specifikationer, vil brugeren her have en meget større tilbøjelighed til at vælge dit produkt frem for Nike’s, end brugeren ellers ville.

Bonus tip: Det bedste annonceformat i dette tilfælde er Sponsored Brand Ads, da du har mulighed for at præsentere brugeren for et brand, frem for blot et produkt. Det er det, da du samtidig opnår en indirekte og underbevidst brand awareness hos brugeren.

Kampagnestrukturen der giver dig de bedste resultater

Arbejder du med Amazon Ads, kan du sammenligne det meget basale med det du kender fra Google Ads. Heriblandt kampagnestrukturen, som er meget lig den man kender fra Google.

På Amazon er det:

Kampagne –> Annoncegruppe –> Produkt(er)

Hvilket er meget sammenligneligt med en Google Shopping kampagne.

De mest overordnede funktioner, som er med til at afgøre hvordan du strukturere din Amazon Ads konto, er de indstillinger og målretningsmuligheder, som der er tilgængelig på de forskellige niveauer.

På kampagneniveau har du følgende indstillinger, som du skal være opmærksomme på, når du strukturerer din kampagne:

Indstillinger kampagne niveau

Type af kampagne:

 • Sponsored product ads
 • Sponsored Brand Ads.

Budgivningsstrategi:

 • Dynamic bids – down only
 • Dynamic bids – up and down
 • Fixed Bids

Budgivningsstrategi – placements:

 • Top of search
 • Product pages

Valg af målretning:

 • Automatic
 • Manual

Andet:

 • Budget
 • Planlægning, start/slut

Indstillinger Ad Group

Valg af målretning:

 • Søgeordsbaseret
  • Indtast søgeord
  • Indtast negative søgeord
 • Produktbaseret (kategori, brand eller specifikke produkter)
  • Kategori
  • Brand
  • Specifikke produkter

Andre

 • Vælg de produkter du vil annoncere for
 • Indtastning af budgivning (CPC) i kr.

Når du udarbejder din kampagnestruktur, så skal du have ovenstående informationer i tankerne. Hvis du opretter en annoncegruppe / Ad Group, så giver de i langt de fleste tilfælde, hvis der kun fremgår et enkelt produkt. Man vælger målretning, om det så er søgeord eller produktbaseret målretning, vil alle de produkter i denne annoncegruppe blive målrettet efter denne indstilling.

For at give indsigt i data, performance og mere relevant målretning for det enkelte produkt, er best practice – 1 produkt pr. Annoncegruppe.

 

Annoncekonto

Automatisk kampagne –>  Annoncegrupper med 1 produkt i hver [lavt bud]

Manuel kampagne –> 1 annoncegrupper med 1 produkt i hver, broad match [mellem bud]

Manuel kampagne (1/2) –> Sponsored Brand ads, eksakt match [Højt bud]

Manuel kampagne (2/2) –> Sponsored Product Ads, eksakt match [Højt bud]

Sådan bruger du data fra din PPC annonce til SEO

Da Amazon ikke selv udgiver søgevolumer volumer, så kan man med stor fordel benytte sig af de data, som man får fra sine annoncer. De data man får stillet til rådighed, er en kombination af antal eksponeringer som ens produkt har fået, antal klik, CTR og konverteringsrater.

Da det i mange tilfælde kræver en ihærdig indsats, for at få sine produkter til at ranke på søgeord organisk, har det en god spill-over effekt, hvis man bruger ens data fra Ads til at prioritere indsatsen.

Når søgeordene er kommet ned igennem tragten og hen i performance setuppet, så ved du hvilke søgeord, som er mest optimale at target i forhold til din organiske indsats. Du ved nu hvilke søgeord, som vil være mest relevante at optimere din listing efter.

Selvom søgeordene performer rigtig godt og har en CPA på kun 50 DKK, kan det stadig udgøre en stor andel af nogle virksomheders reelle fortjeneste på produktet.

Noget der går klart igen, når virksomheder arbejder med salg på Amazon, er at virksomheder der benytter sig af denne strategi, tjener mest på deres produkter. Det gør de virksomheder, da det altid billigere med organisk trafik end med betalt trafik.

Et simpelt trick vi altid bruger, er selvfølgelig ikke at optimere ens listings efter små søgeord, selvom de performer rigtig godt. Vi foretrækker et stort – eller et mellemstort søgeord, så længe performance er på et niveau, hvor det også stadigvæk er realistisk at få ordentlige placeringer.

Vind altid auktionen med den rette budgivningsstrategi

Der er flere forskellige budgivningsstrategier, som man kan gøre brug af, hvis man annoncerer for sine produkter igennem Amazon Ads. Ønsker du at få vist dine produkter, når kunden er mest tilbøjelig til at købe, kan du lade dette indgå i din budgivningsstrategi.

Strategien er baseret på data, som kun Amazon ligger inde med, men det er data, som man som annoncør kan have stor gavn af.

Der er 3 forskellige budgivningsstrategier:

 • Dynamic bids, down only
  • Buddene bliver sænket (real time) hvis annoncen er mindre tilbøjelig til at generere et salg
 • Dynamic bids, up and down
  • Buddene bliver enten hævet eller sænket (real time), hvis annoncen er mindre – eller mere tilbøjelig til at generere et salg.
 • Fixed bids
  • Tager kun udgangspunkt det bud man har sat

Alle ovenstående automatiserede budgivningsmodeller er baseret på den data, som Amazon har om deres brugere. Den data som der bliver brugt, tager primært udgangspunkt i brugernes tidligere købsadfærd og andre købs- eller ikke købssignaler, som de sender.

Amazon Ads vs. Google Ads

Hvad er de helt store forskelle. Nemmeste sammenligning er med Google Ads shopping og Amz ads.

Hvis man tager Amazon Ads i sin grundform, så minder det rigtig meget om Google Ads. Den mest positive forskel, er at det er meget nemmere at sætte sine annoncer op, således at man får meget mere indsigt i ens data end man gør via en Google Shopping kampagne i sin grundform.

Man kan også finde del-elementer fra Amazon Ads målretningsmuligheder, som minder om Googles målretningsmuligheder på Googles Display Netværk (GDN). Målretningsmuligheden er svarende til den funktion, hvor man kan målrette sine annoncer mod brugere, der minder om et givent domænes besøgende.

På Amazon er den bare meget mere konkret. Her kan du målrette dine annoncer mod specifikke produkter, brands eller kategorier. Du kan selv manuelt udvælge de produkter, brands eller kategorier, som du mener det er relevant at få dine produkter vist i sammenhæng med.

Målret dine produkter mod andet end bare søgeord

Product targeting, category targeting og brand targeting

Afhængigt af hvilket marked du sælger dine produkter på, har du adgang til forskellige målretnings værktøjer.

På det europæiske marked, så kan du kun målrette dine annoncer mod søgeord. På det Amerikanske marked har du flere forskellige målretningsmetoder, som du kan benytte dig af.

Product targeting

Vil du gerne have dine produkter vist i forbindelse med specifikke andre produkter (ASINS) eller på specifikke produkter, så kan man med fordel benytte sig af denne målretning.

Vi ser gode resultater, når man kombinerer denne målretningsfunktion sammen med budgivning efter placements. På denne måde kan man få sine produkter vist inde på andre specifikke produkter, som et alternativ til dette produkt.

Funktionen er ekstrem effektiv – og kan sammenlignes at du kunne vise dit produkt, inde på din konkurrents hjemmeside lige under deres produkt.

Category targeting

Målret dine produkter mod andre produkter, som fremgår af en bestemt kategori. Din produkter vil her blive vist i søgninger, hvor der fremgår andre produkter fra samme kategori eller inde på produkter, som fremgår af den kategori, som du målretter din annonce mod.

Brand targeting

Har du en konkurrent, som du gerne vil have dine produkter vist i forbindelse med, er denne funktion effektiv. Funktionen minder meget om category targeting, men her tager den udgangspunkt i specifikke brands frem for kategorier. Den er optimal, hvis du har en konkurrent, som du målrettet går efter at stjæle kunder fra. Så kan du målrette dine annoncer mod det pågældende brand – og derved få dine produkter vist i søgninger, hvor dette brand fremgår – eller på de produkter af det pågældende brand.

Store forskelle på markederne

Afhængigt af hvilket marked, som du sælger dine produkter på, er der kæmpe forskelle på de forskellige markeder/marketplaces. Det gælder både i forhold til det generelle prisniveau, konkurrencen og funktioner.

På Google er de tilgængelige funktioner ens, uanset om du kigger på det amerikanske eller det europæiske marked. Dette gør sig ikke gældende for Amazon. Som beskrevet i afsnittet før, så har du flere muligheder for at målrette dit produkt (mod andet end søgeord), når du tager udgangspunkt i det amerikanske marked.

Sælger du på Amazon US, har du flere funktioner til rådighed, når det kommer til markedsføring af dine produkter. Der er ingen tvivl om at det er fordi, at US er det klart største marked.

De 2 funktioner, som udgør de 2 mest markante forskelle er følgende:

 • Product, category and brand targeting
 • Early Reviewer Program

Kort beskrevet er Early Reviewer Program (ERP) et system, som minder lidt om Amazon Vine. Sælger du dine produkter på US platformen, så kan sætte dette værktøj op, som gør at Amazon sender mails ud til de første personer der har købt ens produkt. De bliver opfordret til at lave et review, gør de dette, får de en voucher til salg på Amazon.

Udover forskellene på værktøjer til markedsføringen af dine produkter, så er konkurrencen markant større i US. Det er platformens hjemland, hvor de har 50% af markedet. Den øgede konkurrence kan eksempelvis mærkes på den gennemsnitlige gennemsnitlige CPC, som er ca. 30% højere end på det europæiske marked.

Derudover er der nogle kategorier, hvori konkurrencen er enorm. Det er den, da der i USA hersker en FBA kultur, som er en udbredt måde at generere passiv indkomst.

Derfor er mange af de produktkategorier med lav-vægts produkter, priser på ca. 100 DKK og med simple produkter, utroligt konkurrenceprægede.

Læs 31 tips til markedsføring på Amazon

Frameworket er simpelt og baseret på søgeord. Vil man gerne blive vist på ”mousepad for macbook”, kan man byde på dette søgeord. Har man valgt at sætte sin budgivning højt nok, vil ens produkt blive vist – og man skal kun betale, hvis en bruger / potentiel kunde klikker på ens annonce.

Igennem tiden er annonceformaterne blev mere sofistikeret – og konkurrencen højere, hvilket også har skabt en platform, hvor der i langt højere grad er plads til optimeringer. Disse optimeringer sker på kryds og tværs af mange forskellige funktioner, som skal håndteres rigtigt, for at minimere konverteringspriser og spend, så den reelle fortjeneste forbliver på et højt niveau.

Track dine resultater – og automatiser budgivningen

Når du arbejder med markedsføring på Amazon, så er der mange forskellige værktøjer, som kan lette arbejdet. Heriblandt indgår værktøjet Sellics, som er et alt-i-1 værktøj.

Ved hjælp af dette værktøj, kan du:

 • Tracke dine organiske placeringer i søgeresultaterne
 • Sætte inventory management med machine learning, så du aldrig løber tør for produkter på Amazons lager (hvis man benytter sig af FBA)
 • Automatisere ens budgivning med udgangspunkt i AcoS, CPC og mange andre ting
 • Tracke dine reelle fortjeneste, med udgangspunkt i kostpriser, Ad Spend og fee’s
 • Tracke konkurrenter
 • Review management