Sådan undgår du spamdexing på din side

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO, SEO ordborg

Spamdexing er en form for SEO, hvor du overskrider grænserne for, hvad der er i orden at gøre for at komme højere op i en søgning. Det er derfor vigtigt, at du undgår det, da det i værste fald kan føre til, at du får en Google Penalty.

Når du har en hjemmeside, vil du selvfølgelig altid være interesseret i, at den kommer så højt op i en søgning som muligt. Det er med til at gøre, at du bliver mere synlig over for potentielle kunder og interesserede læsere. Du kan dog også komme til at gøre for meget ud af det eller bruge nogle metoder, som søgemaskinerne er direkte imod. Det er det, der kaldes spamdexing.

Alt arbejde med SEO går ud på, hvordan du kan få din hjemmeside højere op i en søgning. Er du ny inden for SEO – eller tror du bare, at du har fundet en smart genvej til at komme til tops i søgeresultaterne – kan du nemt komme til at bruge ufine metoder på din hjemmeside, Google ikke vil tolerere. Derfor kommer vi her med en gennemgang af de mest almindelige fejltrin, der kan føre til spamdexing.

Spamdexing af indhold

Først og fremmest kan du – med vilje eller uforvarende – lave indholdsspam. Tidligere var den mest almindelige form keyword stuffing. Her har du skrevet søgeordet utrolig mange gange på en side, for at være sikker på at Google har opdaget det – og for en sikkerheds skyld brugt det hver gang, uden at bøje det grammatisk korrekt. Men i dag er søgemaskinerne blevet bedre til at opdage forskellige grammatiske former, hvorfor det vil falde dem for brystet.

Skjult eller gemt tekst på din side er en anden måde for dig, hvor du kan lave indholdsspam. I det tilfælde laver du teksten samme farve som baggrunden eller gemmer tekst i for eksempel ALT Tags. Dermed kan dine læsere på siden ikke se teksten, men søgemaskinerne kan. Bliver det opdaget, vil du få en straf.

Article spinning er en tredje form for spamdexing, der er meget brugt. Her skriver du tekster fra andres sider om, så det ikke er duplicate content – det er dog heller ikke originalt indhold og dermed ikke i orden.

Måder at bruge links som spam

Links kan også bruges som SEO-spam på din hjemmeside. Det kan for eksempel være ved, at du laver en række blogs, der linker til din hjemmeside. Det har særligt kunnet betale sig for dig, hvis du købte nogle domæner, der tidligere havde fået links fra store og troværdige hjemmesider. Dermed højnede det din troværdighed meget. Det er dog noget, som Google løbende slår ned på, og du kan derfor risikere at få en Google Penalty.

En anden form for linkspam er, at du lægger en masse links i kommentarfelterne på for eksempel andres blogs. Hvis de ikke har noget med bloggens indhold at gøre, giver de ingen værdi for bloggens læsere – kun for din hjemmeside.

4.5 20
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Konsulent - SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden