Sådan opdager du en Google Penalty

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO ordborg

En Google Penalty opdages ved, at din hjemmeside får en lavere placering eller helt forsvinder fra søgeresultaterne i Google. Det er dog langt fra altid, at et fald i søgemaskinerne eller besøgende, er tegn på en straf.

En Google Penalty er en straf, som Google giver til hjemmesider, der ikke overholder søgemaskinens retningslinjer. Straffen kan komme til udtryk på flere forskellige måder:

Din hjemmeside bliver helt fjernet

Dette er meget sjældent, og vil typisk kun ske, hvis du har en hjemmeside, der er så fuld af linkspamming og keyword stuffing, at du selv ville få kvalme af at læse den. Eller hvis din side opfordrer til vold, er racistisk eller på anden vis stødende.

Din hjemmeside ligger pludselig meget lavere i en søgning

Normalt er det denne form for straf, som du vil få. Din side lever ikke op til de krav, som Google stiller, og er derfor på kort tid faldet virkelig meget i en søgning.

Google finder fejl på din side

Det er ikke kun Googles robotter, der gennemgår hjemmesiderne. De bliver også kigget igennem af mennesker. Hvis de opdager en fejl eller finder siden utroværdig, vil de også give din side en straf.

Har jeg fået en Google Penalty?

Der er mange, der tror, at de har fået en straf fra Google, hvis der sker et pludseligt fald i placeringen på en søgemaskine eller en drastisk ændring i antallet af besøgende. Det behøver dog ikke at have noget med en straf at gøre. Derfor bør du altid starte med at tjekke, om der er sket en fejl, eller om der kan være andet, der ligger til grund for det oplevede fald i placeringen i søgeresultaterne.

Et fald i besøgende kan f.eks. skyldes, at de varer du sælger i din webshop ikke er i sæson længere. Det kan så igen få din webshop til at falde i søgeresultaterne, fordi færre klikker på siden, når den optræder i søgninger på de søgeord, du gerne vil have webshoppen til at ranke for.

Det kan også være, at du er kommet til at lave en teknisk fejl på siden. For eksempel ved, at du har fået slået den indstilling til i sidens CMS, der beder Googles robotter om ikke at indeksere siden.

Sådan kommer du videre efter en straf

Har du udelukket, at det kan have noget med fejl eller andre naturlige grunde at gøre, skal du til at identificere, hvorfor du har fået en straf.

Her kan du få hjælp af forskellige værktøjer til at gennemgå din hjemmeside, for at se om den lever op til alle Googles krav. Et af de mest populære værktøjer er Fruition Google Penalty Tool, men der findes mange forskellige på markedet.

Når du har identificeret problemet, er du nødt til at ændre på din hjemmeside. Hvis du har fået en straf, kan det dog godt tage noget tid, før du kommer tilbage på den plads i søgeresultaterne, hvor du lå før.

Vil du undgå en voldsom indtægtsnedgang i denne periode, kan du eventuelt købe Google Ads.

4.3 23
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden