Sådan laver du affiliate marketing uden en Bridge Page

Af Sasa Kovacevic
Kategori: Marketing Generelt

Bridge pages var meget brugt tidligere, men er i dag ikke længere i brug, da søgemaskinerne ikke bryder sig om dem. Har du en affiliate side, skal du passe på, at den ikke kommer til at ligne en Bridge side. Her giver vi dig gode råd til, hvordan du undgår det.

Tidligere var det normalt, at du lavede en Bridge Page for at få for din hjemmeside til at ranke bedre på bestemte søgeord. Hvert søgeord havde sin egen side, der var fuldstændig optimeret i forhold til søgemaskinerne, så de kunne komme til at ligge så højt som muligt. Så snart du kom ind på siden, skiftede den automatisk til en side med mindre tekst, der solgte produktet.

Efterhånden, som søgemaskinerne begyndte at stille flere og flere krav til siderne, blev det dog sværere og sværere at have en sådan side. I dag vil søgemaskinerne slet ikke tolerere det, og slår hårdt ned på hjemmesider, der har.

Derfor er det vigtigt, at du undgår at komme til at udgive en side, der minder om en Bridge Page, når du laver f.eks. affiliate marketing. De to former for sider kan godt komme til at minde om hinanden, hvilket kan snyde søgemaskinerne, så de uretmæssigt giver dig en straf. Der er dog heldigvis en række simple tiltag, du kan tage, for at din affiliate side ikke kommer til at ligne en Bridge side.

Relevant indhold adskiller affiliate sider fra Bridge Pages

Først og fremmest er det vigtigt, at du udgiver relevant indhold på din affiliate-side, så den kommer til at skille sig ud fra Bridge Pages. De var typisk bare skrevet med masser af keywordspam og annoncer på. Hvis du skriver noget ordentligt indhold, vil det med det samme signalere over for søgemaskinerne, at du har mere på hjerte end bare salg.

Det vil altid være muligt for dig, at du finder på noget at skrive om, lige meget hvilken form for affiliate side du har. Handler din side om tøj, kan du skrive tekster om, hvilket tøj der passer til hvilke kropstyper, hvilket tøj der er godt til hvilke årstider, og så videre.

Handler din affiliate-side derimod om biler, kan du skrive om, hvad det koster at have en bil, hvorfor folk skal have en bilforsikring, hvordan det er muligt at finansiere sit bilkøb og så videre.

Betalingsmetoden afslører Bridge Pages

Hvis du har en Bridge Page, vil du typisk blive aflønnet af annoncørerne i forhold til, hvor mange der ser annoncerne på din side. Har du derimod en affiliate side, vil den helt automatisk adskille sig fra en Bridge side ved, at du bliver aflønnet efter, hvor mange der klikker fra din side og videre til en webshop og køber produktet.

Når du ikke bliver betalt for, at kunderne er på din hjemmeside, men først bliver betalt, når de har købt noget hos din affiliate-parter, er det være et klart signal til søgemaskinerne om, at du har en affiliate side.

4.33 15
Sasa Kovacevic er co-founder og partner hos Obsidian Digital. Min tilgang til forretning er pragmatisk, og der er altid fokus på områder, som giver mest bang-for-the-buck.

Sasa Kovacevic

Partner

+45 60 15 71 21sak@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden