Sådan får du mere linkjuice på din hjemmeside

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO ordborg

Der er ingen, der ved, hvor meget de præcis har, men effekten af linkjuice er tydelig: Har du meget af det, kommer du højere op i søgeresultaterne på nettet.

Linkjuice er det, der afgør, hvor højt din hjemmeside kommer til at ligge i søgeresultaterne på nettet. Det bliver overordnet vurderet ud fra, hvor mange eksterne links der er til din hjemmeside, og hvor relevante de er i forhold til dit indhold.

Hvis du gerne vil have din hjemmeside højere op i en søgning, er det altså de to parametre, som du skal til at skrue på. Du vil dog aldrig kunne få at vide, hvor meget af den attraktive, virtuelle juice du har. Det er en oplysning, som Google holder tæt ind til kroppen.

Sådan kan du få flere eksterne links

De naturlige links tæller højere i forhold til linkjuice, hvorfor du i langt højere grad bør arbejde på at få dem. Dem får du først og fremmest ved at have relevant indhold, som giver dine læsere den information, de har brug for. Det er i de tilfælde, at andre har lyst til at linke til dig.

Der er dog også andre metoder, du kan bruge til at få flere links – hvis du da ikke bare vil betale dig for at få det, når et bureau laver linkbuilding for dig. Du kan for eksempel skrive gæsteblogindlæg på andres hjemmesider. Der får du mulighed for at linke til din egen hjemmeside og skaber dermed et eksternt link.

Du kan også aftale med en anden hjemmesideejer, at I bytter links. I det tilfælde linker du til den andens hjemmeside, mens vedkommende linker til din. Links fra de store blogs og firmaer, kan du dog ikke få på den måde. Der er du nødt til at vise dit værd på anden vis – og håbe på, at de lægger mærke til dig.

Skab en naturlig linkprofil og få mere linkjuice

Derudover bør du også se på at få lavet en naturlig linprofil på din hjemmeside. Det er en med til at gøre din hjemmeside langt mere troværdig.

En troværdig linkprofil er en, hvor du både har interne, eksterne og udgående links med både dofollow og nofollow på. Selvom det er de eksterne links, der er vigtige i denne forbindelse, skal du arbejde med hele linkprofilen, da det virker mærkeligt, hvis du kun har links, der går ind til din side, og ikke nogen, der går ud fra den eller linker mellem de forskellige undersider på din hjemmeside.

Derudover ser søgemaskinen det også som mærkeligt, hvis alle dine links er dofollow. Det vil være helt naturligt, at du har nogle links, som du beder søgemaskinerne om ikke at indeksere. Selvom de måske ikke i sig selv giver dig noget virtuel juice, der kan få dig højere op i søgningerne, er de med til overordnet at gøre, at din profil kommer til at se langt mere troværdig ud.

4.62 21
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden