Sådan får du god Off Page SEO

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO ordborg

Off Page SEO er en vigtig komponent i din søgemaskineoptimeringsstrategi i forhold til at få din hjemmeside højere op i søgningerne på nettet. Det giver din hjemmeside troværdighed med links fra de rigtige hjemmesider.

Når du skal søgemaskineoptimere din hjemmeside, er der flere forskellige elementer, du skal se på. Helt overordnet er der tre forskellige former for SEO, som du skal være opmærksom på. Det er On Page, Off Page og teknisk SEO.

On page er det, der sker på selve din hjemmeside, mens Off Page er det, der SEO-arbejde der skaber links hen til siden. Endelig sørger den tekniske SEO for, at din hjemmesiden svarer hurtigt og ikke indeholder fejlbehæftet kode. Alle tre SEO-elementer er lige vigtige, men faktisk kan du redde en mindre god On Page SEO med god og målrettet Off Page SEO.

Links giver en højere grad af troværdighed

Det vigtigste element i forhold til den søgemaskineoptimering, der sker udenom din hjemmeside, er, at andre linker til siden. Det er med til at skabe en enormt høj grad af troværdighed omkring den.

Det kan derfor godt lyde som, at det bare handler om linkbuilding, hvor du får en masse andre til at linke til din hjemmeside. Helt så simpelt er det dog ikke. For eksempel handler det også om, at du skaber noget indhold på din hjemmeside, som folk har lyst til at linke til.

Få flere links med din Off Page SEO-strategi

Der er flere forskellige steder, hvor du kan få links til din hjemmeside fra. Det er vigtigt, at du får links flere forskellige steder fra. Det er med til at gøre, at du vil få den bedst mulige linkprofil. For linkene gælder, at de er bedre, jo større og mere vigtig en spiller indenfor din branche de kommer fra. Det er derfor bedre at have færre gode links end at have mange links fra mindre vigtige hjemmesider.

En god og billig måde til at få et link til din egen hjemmeside lagt på andres hjemmesider er gæsteblogindlæg. Der skriver du om noget, der er relevant for din branche på den anden hjemmeside og linker så til din egen. Det viser læserne på den anden side, hvad du har at byde ind med. Det vil gøre det mere sandsynligt, at de vil klikke over på din hjemmeside.

Ankerteksterne er vigtige for Off Page SEO

For eksterne links hjem til din side er især ankerteksten vigtig. Indgår dine vigtigste søgeord til din hjemmeside i alle de links, der peger hjem til siden, risikerer du en straf af Google. Sørg derfor altid for at bruge neutral tekst som links, dit firmanavn eller hjemmesiden URL, når du f.eks. skriver gæsteblogindlæg.

Sociale medier kan give flere links

Når det kommer til at få flere links, må du endelig ikke glemme de sociale medier. Det er også med til at give din hjemmeside mere troværdighed. For at få flere links på de sociale medier er det først og fremmest vigtigt, at det er muligt for dine læsere at kunne dele dit indhold der. Det kan du gøre ved at indsætte knapper til formålet på dine indlæg.

Derudover handler det om, at du skaber noget indhold, der er værd at dele. Det skal derfor være velskrevet og informativt – der er ingen, der vil dele dårligt indhold på de sociale medier.

4.54 24
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden