Hvad er Nofollow?
Med nofollow kan du fortælle søgemaskinerne, at de ikke skal følge et link på din hjemmeside. Det er for eksempel meget brugt i kommentarspor på blogs.
Når du sætter HTML-attributten nofollow ind på et link, fortæller du søgemaskinen, at den ikke skal tillægge linket nogen værdi. Attributten blev skabt i 2005, da der var mange bloggere, som havde problemer med, at folk lagde links i deres kommentarspor, som bloggeren ikke ønskede at have noget med at gøre. Det medførte, at stort set alle kommentarspor på blogsider og onlinemedier i dag er sat op med Nofollow på link som standard.
Stort set alle søgemaskiner respekterer i dag denne HTML-attribut, hvilket gør, at du kan føle dig næsten 100 % sikker på, at et link ikke vil blive fulgt, når du har sagt, at det ikke skal.
Når du lægger et link ind på din hjemmeside, vil søgemaskinerne altid gå ud fra, at de skal følge det. Du skal derfor aktivt sige til søgemaskinerne, at de ikke skal det.
Se også: Hvad er et Canonical tag?
Nofollow kan få dig højere op i en søgning
Hvis denne attribut er brugt på et af dine links, der ligger på en anden side, får du ikke den linkjuice fra linket, som du ellers ville have fået. Du kan dog stadig komme højere op i en søgning med denne form for links på en andens hjemmeside.
Har du for eksempel lavet et gæsteblogindlæg hos en anden og der linker til din egen blog, kan det give dig masser af nye besøgende på din egen side. Søgemaskinerne registrerer, at der er flere, der går ind på din side. Dermed begynder de at se din side som mere relevant – og det kan få dig til at ligge højere i en søgning. Du skal derfor ikke sige nej til, at dit link kommer til at være et nofollow-link på en andens side.
Se også: Hvad er Heat Map Tools?
Få en naturlig linkprofil, når ikke alle link følges
En anden fordel ved, at det ikke er alle dine links, som søgemaskinerne skal følge, er, at du får en bedre linkprofil af det. Der vil naturligt være nogle sider, som du ikke vil have, at søgerobotterne skal bruge tid på at indeksere, når de crawler din hjemmeside. Derfor giver det mening, at du fortæller, at de skal lade være.
Har du slet ingen sider, du har bedt om ikke at få crawlet på din hjemmeside, risikerer du, at søgemaskinerne synes, du har en mærkelig linkprofil. Det kan i sidste ende komme til at gøre, at du ranker dårligere i søgninger.
Generelt skal du dog ikke have for mange links på din hjemmeside, hvor du fortæller søgemaskinerne, at de ikke skal crawle dem. Det er noget, som du kan bruge i begrænset omfang. Men hvis du for eksempel har et kommentarspor eller en linker til en side på hjemmesiden med tyndt indhold, giver det god mening at have nofollow på linket.