Hvad vil det sige, at en side er 200 OK?

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEO

Statuskoden 200 OK er en, som du aldrig kommer til at se på nettet, da den betyder, at alt er okay. Når du ser en hjemmeside, der fungerer, vil den derfor naturligt have sådan en kode. Men i nogle SEO- og hjemmesideanalyse-programmer som Screaming Frog, dukker koden op.

Når en side er 200 OK, betyder det, at den fungerer som den skal. Det er ikke en kode, du får vist, da alt jo netop er, som det skal være. Derfor vil det ikke være noget, du lægger mærke til, når du bare går ind på en hjemmeside.

Når du arbejder med hjemmesider, kan det dog være rart for dig at kende noget mere til begrebet. Når du leder efter en side på nettet, vil søgemaskinen sende en http server-headerkode til browseren. Hvis alt på siden fungerer optimalt, vil det være 200 OK, som den sender tilbage.

Hvad er en http server-headerkode?

Der findes en række forskellige http server-headerkoder eller http-statuskoder, som de også kaldes. De er alle et udtryk for, hvordan en side fungerer. Nogle koder vil du se, for eksempel 404-fejl, fordi siden ikke findes. Andre vil du ikke se og er kun relevante at kende til, hvis du arbejder med hjemmesider.

Serveren sender koden, så snart du har anmodet om at få vist en given HTML-side på hjemmesiden. Eller giver dig status på den handling, du har bedt webserveren om at udføre. F.eks. oprette en ny side.

Andre former http server-header koder end 200 OK

Der findes en række andre former for koder udover 200 OK. Det er blandt andet:

  • 201 Created: Betyder, at din anmodning er lykkedes, og at der er blevet skabt en ny ressource.
  • 202 Accepted: Betyder, at din anmodning er i gang og accepteret, men at den endnu ikke er endeligt gået igennem. Altså at siden er længe om at svare.
  • 203 Non-Authoritative Information: Betyder, at siden i princippet har fået en 200 OK, men at det er en ændring, og at du derfor får vist en modificeret version.
  • 204 No Content: Betyder, at serveren har gennemført din anmodning, men at der ikke var noget indhold at vise på den pågældende side.
  • 205 Reset Content: Betyder også, at serveren har gennemført din anmodning om at nulstille visningen af siden, men at der fortsat ikke var noget indhold at vise.
  • 206 Partial Content: Betyder, at du kun får vist en del af indholdet på siden. Det kan være, at et download er blevet afbrudt, eller at det, du skal downloade, er så stort, at det er blevet delt op i flere mindre dele.
  • 207 Multi-Status: Betyder, at serveren får en række forskellige responskoder tilbage, når du anmoder om en given side. Det kommer blandt andet an på, hvor mange underanmodninger der har været.
  • 208 Already Reported: Bruges for at undgå, at de samme svar bliver brugt flere gange.
  • 404 Not Found: Betyder, at den anmodede HTML-side ikke kunne findes på webserveren.
4.16 19
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden