Hvad er Google Penguin?
Algoritmen Google Penguin har været med til at rydde op i de mange, meget spammede hjemmesider, der tidligere rankede højt i Googles søgeresultater. Men hvordan sikrer du, at du ikke får slag af pingvinen, når du udgiver nyt indhold på din hjemmeside. Det får du overblik over her!
Et af de mange elementer, som du er nødt til at forholde dig til, når du skriver tekster til nettet, er Google Penguin. Det er navnet på en algoritme, der blev indført i 2012, og som har været med til at rydde op i alle de dårlige tekster, der var på nettet på det tidspunkt.
Algoritmen var derfor bestemt tiltrængt for at give internettet et ansigtsløft og fjernet links til en masse sider med dårligt indhold. De havde fået alt for nemt ved at ranke højt i en søgning, ved at skaffe sig link fra sider, der solgte links eller via gæsteindlæg på blogs og andre hjemmesider, der var skrevet med det ene formål at skaffe et link til siden.
Men efter indførelsen af Google Pengiun blev alle de sider, der ikke levede op til Googles kvalitetskrav, send ud af toppen af søgeresultaterne. De fik en såkaldt Penguin Penalty.
Sådan undgår du en Penguin Penalty
Sammen med Google Panda sørger Google Penguin for, at kvaliteten af indholdet på nettet holdes højt. Hvor Google Panda tjekker op på kvaliteten af selve indholdet, går Google Penguin teksten igennem for tvivlsomme links til sider af dårlig kvalitet, links der ser ud til at være købt.
Så vil du undgå en Penguin Penalty, skal du sørge for, at de links du indsætter i dine tekster på siden, alle sammen er naturlige og peger hen på sider med indhold af god kvalitet. Lad være med at udgive tekster, der kun er skrevet med det formål at fremme placeringen for hjemmesider med dårligt indhold. Lad også være med at købe plads på hjemmesider med dårligt indhold, for at få et link fra dem til din egen hjemmeside.
Begge dele bringer din egen hjemmeside i fare for at få tildelt en Penguin Penalty. Så sørge for altid at sende dine besøgende hen til sider med godt indhold, kan du sikre dig imod at blive straffet. Det gælder både interne links på din egen hjemmeside og eksterne links til andre hjemmeside.
Bruger du eksterne links til andre hjemmesider, bruger Google også kvaliteten af den hjemmeside, du linker til, til at afgøre troværdigheden af din egen hjemmeside. Så linker du til skodkilder på nettet, trækker det din egen hjemmeside med ned i sølet.
Se også: Hvad er Google Panda?
Mange myter om Google Penguin
Der har altid været mange myter om Google Penguin. En af dem som stadig hænger ved er, at Google Penguin kun blev kørt en eller to gange om året.
Det passer ikke længere. For i dag er Penguin en del af kernealgoritmen, der kører hver gang du foretager en søgning på Google. Så der er slut med at bryde reglerne, uden du får straf for det. Så lige så snart Google ændrer på kravene til linkkvaliteten i Penguin, slår det igennem på dine placeringer i søgeresultaterne.
Så sørg for altid at holde dig gode venner med pingvinen!