Google Dance tager mindre og mindre trin

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO ordborg

I dag vil du næsten ikke mærke, at din hjemmeside tager en Google Dance i søgemaskinerne.

Tidligere var det ikke ualmindeligt, at din hjemmeside kunne falde flere hundrede pladser på en enkelt nat. Det skyldtes, at Google havde indført opdateringer i, og at de søgealgoritmerne, som det tog noget tid at rette ind for.

Efter nogle dage ville din hjemmeside dog normalt være tilbage på sin gamle plads – eller måske endda ranke højere, hvis du var heldig. Det blev kaldt en Google Dance, fordi din hjemmeside ”dansede” op og ned i søgningerne.

Kortere dansetrin

I dag er Google blevet bedre til at lave opdateringerne løbende. Det betyder, at din hjemmeside ikke kommer til at hoppe lige så meget op og ned som tidligere.

Søgemaskinen opdaterer i dag typisk en gang om ugen og særligt i starten af ugen. Derfor kan du opleve, at din side kommer til at hoppe lidt og op og ned i søgninger mandag og tirsdag.

Men der er slet ikke tale om, at den hopper flere hundrede pladser, som den kunne gøre tidligere. Ikke medmindre der er tale om en stor opdatering i hvert fald.

Nye sider og sider uden links kan være særligt udsatte for Google Dance

Har du en meget ny hjemmeside og/eller en hjemmeside, der ikke er så mange, som linker til, kan den komme til at danse mere end andre hjemmesider. Det er nemlig særligt disse hjemmesider, der er udsatte i forhold til de opdateringer, der kommer.

Størrelsen på dansetrinnene aftager dog med tiden. Så derfor skal du bare væbne dig med tålmodighed. Jo længere tid du har haft din hjemmeside, des mere troværdighed vil den også få – og jo mere stabilt kommer den til at ligge.

Vil du gøre noget ved stabiliteten af din sides placeringer, kan du øge antallet af links til siden. Der findes forskellige former for linkbuilding, som du kan kaste dig ud i for at få en bedre linkprofil og dermed ligge mere stabilt i forhold til algoritmeopdateringerne.

Sådan skal du forholde dig, hvis din hjemmeside falder meget

Hvis din hjemmeside fra den ene dag til den anden ligger meget lavere i en søgning på nettet, kan der stadig godt være tale om en opdatering. Google laver fra tid til anden store opdateringer, hvilket gør, at din hjemmeside kan blive ramt af dem.

Der kan dog også være en række andre grunde til, at din hjemmeside falder meget. Først og fremmest kan det være, at der er en af dine konkurrenter, der tidligere har fået en Google Penalty, der nu er blevet slettet. Derfor kan du komme til at ranke lavere end dem.

Det kan også være, at du selv har været uheldig at få en Google Penalty. Det er en straf, der bliver givet til hjemmesider, der bruger Black Hat SEO-metoder. Det er metoder, der ligger på kanten – eller helt over kanten af, hvad Google kan gå med til, for at komme højere op i en søgning.

4.43 14
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden