Google Analytics er uundværlig i forhold til at optimere din hjemmeside
Med Google Analytics kan du få en lang række informationer og statistikker om din hjemmeside, der kan hjælpe dig til at optimere og gøre den meget bedre.
Når du vil have styr på statistikkerne i forbindelse med din hjemmeside, er det bedste redskab Google Analytics. Det er det mest opfattende og billigste redskab (det er gratis!), der findes på markedet. Det er derfor ikke underligt, at det stadig er langt de fleste hjemmesideejeres foretrukne analyseværktøj.
Når du har sat Analytics op til at tracke dine sider, kan du hente data, som du kan bruge til at optimere din hjemmeside med. Dermed kan du hele tiden have en hjemmeside, der er opdateret og henvender sig bedst muligt til din målgruppe.
Sådan kan du for eksempel bruge Google Analytics
Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan bruge de data, du får fra analyseværktøjet. Det kommer helt an på, hvilken form for hjemmeside du har, og hvordan du gerne vil optimere den.
Et af de vigtigste informationer, som stort set alle ser på, er dog, hvor mange besøgende de har, og hvor de besøgende kommer fra. Det kan være med til at give dig en ide om, hvad der virker i forhold til at få flere ind på din hjemmeside. Hvis du for eksempel får mange besøgende fra dine gæsteblogindlæg, ville det jo være oplagt, at du begynder at skrive nogle flere af dem.
En af de andre statistikker, som stort set alle hjemmesideejere ser på, er, hvad deres afvisningsprocent er. Det er det, der også hedder Bounce Rate. Det er et tal for hvor mange, der bare lige går ind på hjemmesiden fra et søgeresultat, for straks efter at returnere til søgeresultaterne igen. Afvisningsprocenten kan være et udtryk for, at dine kunder ikke fandt det, som de ledte efter, eller at din title og meta description ikke var retvisende i forhold til indholdet på din side.
Forbehold ved at bruge Googles analyseværktøj
Analyseværktøjet fra Google kan dog ikke alt. Det er derfor vigtigt, at du også tager forbehold, når du bruger værktøjet. Det gælder ikke mindst, hvis du skal bruge informationer til at lave en rapport om jeres hjemmeside til chefer og ledere.
Du skal for eksempel sætte værktøjet op på en bestemt måde for at undgå, at det tæller trafik fra robotter med. Jo flere menneskelige besøgende du får på din hjemmeside, des flere robotter vil også besøge den. De er med til at tælle op i dine statistikker over besøgende. Men det er jo ikke dem, du er interesseret i.
Et andet forbehold du skal tage, når du bruger værktøjet, er, at det ikke kan analysere trafik, der kommer fra konkurrerende søgemaskiner. I Danmark har Google nærmest monopol, men i udlandet er der langt flere, der bruger søgemaskiner som Bing, Yahoo og Ask.
Henvender du dig også til udenlandske kunder, vil det være oplagt, at du også reklamerer der. Den trafik, der kommer derfra, er der dog ikke en, der kan analyseres i Analytics. Det er en, som skal registrere på anden vis.