Få dit link bredere ud med Barter deals

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO ordborg

Ved at indgå såkaldte barter deals med andre hjemmesideejere, kan du få dit link bredere ud. Det kan du først og fremmest gøre ved at bytte link, men også ved at skrive gæsteblogindlæg hos andre.

Når du gerne vil have dit link bredt mere ud, og dermed skabe mere kendskab til din hjemmeside, er der mange forskellige tricks, som du kan benytte dig af. Et af dem er Barter deals. Det er egentlig bare et udtryk for, at du bytter ydelser eller varer med en anden. Det er derfor en form for aftaler, der har været brugt i mange tusind år – især før det blev almindeligt at have penge.

Når du i dag slår din nabos græsplæne i bytte for, at han eller hun klipper din hæk, er det derfor også sådan en aftale. Den kan dog også være af mere markedsføringsmæssig karakter, hvor du for eksempel lader et andet firma medsende vareprøver til de kunder, som du alligevel sender varer til. Du har dermed mulighed for at tilbyde dine kunder en gratis gave, og den anden virksomhed får ekstra eksponering.

Lav en Barter deal om at bytte link med en anden

Den nemmeste måde at lave en deal i forhold til at få bredt dit link mere ud er, at du kan bytte det med en anden. Du lægger altså hans eller hendes link på din hjemmeside, og de lægger så dit link på deres hjemmeside. Det er en supernem måde for dig at få større kendskabsgrad på nettet. Det kan være med til at give flere besøgende på din hjemmeside.

Du skal netop også kun gøre det for at få flere besøgende på din side. I forhold til linkbuilding giver det ikke særlig meget, at du har lagt vedkommendes link på din hjemmeside, og at vedkommende har dit link på deres side. Det kan søgemaskinerne godt gennemskue, og de giver derfor ikke mere linkjuice af den grund.

Hvis den anden har en hjemmeside, der er mere besøgt end din, kan det dog godt gøre, at du får lidt ekstra linkjuice ud af det. Som med alle andre links gælder ligeledes, at linket tæller højere, hvis det kommer fra en side, der er relevant for din hjemmeside.

Gæstebloginlæg kan også give flere links

En anden form for Barter deals, der kan føre til, at du får flere links til din hjemmeside, er, at du skriver gæsteblogindlæg hos andre. Det skal du selvfølgelig kun gøre på blogs med et relevant indhold i forhold til det, som din egen hjemmeside handler om. Dit indlæg er både med til at placere dit link, og kan dermed sikre, at der er nye læsere, som får øjnene op for dig.

Men hvad får den anden så ud af jeres aftale? Vedkommende får selvfølgelig et fikst og færdigt blogindlæg, der passer til det øvrige indhold på hjemmesiden. Det er hårdt at skulle finde på nye indlæg hver dag, uge eller måned. Derfor kan det være med til at give den anden part en pause i sit udgivelsesflow.

 

4.5 14
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden