Er det relevant med SEO og SEM på Yahoo?

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO, SEO ordborg

Yahoos storhedstid ligger tilbage i slut-90’erne, og det er derfor ikke længere relevant at tænke i hverken søgemaskineoptimering eller annoncer i forhold til søgemaskinen. Vælger du alligevel at gøre det, kan du glæde dig over, at søgemaskinen vægter de samme detaljer som søgemaskinen Bing højt, og at deres annoncer er markant billigere end Googles.

Søgemaskinen Yahoo var en af mastodonterne på søgemaskinemarkedet i mange år. Siden 2001 er det dog kun gået ned ad bakke for virksomheden. I dag har de lukket deres danske domæne ned, så det nu bare henviser til deres .com domæne. Det korte svar på, om det er relevant at annoncere og søgemaskineoptimere i forhold til Yahoo, må derfor være: Nej.

Konkurrenterne Google og Bing er langt mere vigtige at optimere imod og annoncere på. Google sidder på størstedelen af markedet, men Bing har stadig en rimelig andel – ikke mindst i udlandet. Når du tænker i SEO og SEM, bør du derfor have fokus på dem.

Ens søgekriterier for Bing og Yahoo

Hvor er der forskel på, hvad Bing og Google vægter højt, er Bing og Yahoo til gengæld ret enige om, hvad god søgemaskineoptimering er. Du kan derfor glæde dig over, at du også automatisk søgemaskineoptimerer i forhold til Yahoo, når du optimerer i forhold til Bing.

For eksempel har de to søgemaskiner stadig fokus på eksakte søgeord i både title, metabekrivelse og links. Hvis du vil højt op i en søgning hos dem, handler det derfor stadig om at have fokus på dine søgeord. Det er noget, som Google i høj grad er gået væk fra. Derfor kræver det, at du har tungen lige i munden, når du skal skabe en balance i din SEO.

Et andet punkt, hvor Bing og Yahoo adskiller sig fra Google, er, at de ikke lægger særlig meget vægt på backlinks. For Google er det meget vigtigt, at du har links fra andre hjemmesider til din hjemmeside. Har du ikke det, bliver din hjemmeside set som irrelevant, og du kan ikke komme højt op i en søgning. Det kan du dog godt i både Bing og Yahoo.

Yahoo Ads og Google Ads minder om hinanden

Når det kommer til annoncer, minder Yahoo Ads og Google Ads meget om hinanden. Bruger du i dag Google Ads, vil det derfor være nemt for dig at sætte annoncer op i Yahoo. Fordelen ved det er, at du ikke skal betale så mange penge for annoncerne som på Google. De bliver så heller ikke eksponeret for lige så mange.

En af grundene til, at Google i dag er langt mere benyttet end Yahoo, er blandt andet, at Yahoo prøvede at få virksomhederne til at betale for, at de blev vist i en organisk søgning. Det var derimod gratis for virksomhederne at blive vist på Google. Det gjorde naturligt, at de fleste virksomheder foretrak sidstnævnte.

4.71 17
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden