Disse 3 SEO-råd skal du tage til dig i 2021

Af Sasa Kovacevic
Kategori: Uncategorized @da

SEO står for Search Engine Optimization, og det betegner en lang række forskellige ting. Kort sagt er det dog de ”usynlige” indstillinger og tekster, der får Google og andre søgemaskiner til at slå mod din hjemmeside.

SEO er nødvendigt for at få besøgende, både folk, der kender dit firma, og nye klienter. Du kan ikke altid regne med, at søgemaskinen automatisk foreslår din URL, hvis din side ikke er blevet besøgt før.

Her er 3 gode råd for SEO, du skal tage til dig i 2021, for at følge med konkurrenterne.

#1 Hold det relevant

Hvis du har et autoværksted, så skal du ikke dukke op, når folk søger efter en ny borddug.

Når du arbejder med SEO, så gælder det om at holde det så relevant som muligt. På de forskellige SEO-undersider på din hjemmeside skal du kunne udfylde det hele så godt og uddybende som du overhovedet kan.

Relevans er et af nøgleordene, når det kommer til SEO. Søgemaskinerne skal kunne have noget at gribe fat i, når de bliver givet søgeord. Relevans vil derfor altid være et keyword, når det kommer til SEO – og er blevet vigtigere og vigtigere de seneste år.

#2 Inkluder FAQ og how-to schema

Dette råd læner sig godt op ad det tip vi skrev før. For FAQ, altså Frequently Asked Questions, er genialt, når du vil sikre at dit indhold skal være relevant. Men også værdiskabende, for med en FAQ på dine vigtigste sider, kan du hurtigt hjælpe den besøgende med svar på gængse spørgsmål. Det kan være alt fra spørgsmål som ”Hvilken X skal jeg bruge til Z?” eller ”Hvordan vedligeholder jeg min X?”. Noget der også hjælper på search-intent og dermed holder dit indhold relevant.

Derudover kan du blive mere synlig i søgemaskinerne med en kort og præcis FAQ, som er sat op i schema. Med dette har du muligheden for, at den besøgende allerede kan se din FAQ i søgeresultatet og her kan finde sit svar.

#3 Datadrevet SEO

Det kan ikke siges nok, hvor vigtigt data er, når du arbejder med SEO. Alt fra at kunne holde øje med fremgang til at kunne forstå og læse ens data og bliver bedre af det samt udvikle endnu mere på sin SEO.

Det kan dog hurtigt blive overskueligt at holde styr på al SEO-data, og Excel bliver hurtigt utilstrækkeligt. Derfor er der udviklet værktøjer som Power BI, som virkelig kan hjælpe dig med overblik og finde guldkornene – uden stort besvær, når det først er sat op. Ift. hjælp til datadrevet SEO med fx Power BI, er det klogt at finde professionel hjælp for at få maksimalt udbytte. Her er det værd at nævne et firma som fx Abakion, som kan hjælpe med bl.a. Power BI.

Dette er blot nogle af de relevante tips for 2021, så du ikke sakker bagud ift. dine konkurrenter. Få endnu flere gode tips eller hjælp til din SEO i dag og kontakt for en snak om dine muligheder.

Sasa Kovacevic er partner hos Obsidian Digital. Sasa har arbejdet med nogle af Danmarks største e-commerce virksomheder som Profil Optik, Deichmann, Jensens Bøfhus, Hungry m.m. Sasas tilgang til forretning er pragmatisk, og der er altid fokus på områder, som giver mest bang-for-the-buck.

Sasa Kovacevic

Partner

+45 60 15 71 21sak@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden