Afslutningsprocenten viser, hvornår dine læsere forlader din hjemmeside

Af Sasa Kovacevic
Kategori: Analytics

For at kunne blive ved med at optimere din hjemmeside er det vigtigt, at du ved, hvilken side der er den sidste, de besøgende ser, inden de forlader din hjemmeside igen. Det kan du se på afslutningsprocenten.

Bruger du Google Analytics eller et andet analyseværktøj til din hjemmeside, har du mulighed for at få en lang række forskellige statistikker om den. En af de statistikker er dine undersiders afslutningsprocent. Det er et tal for hvor mange af dine besøgende, der slutter på den pågældende side, inden de går videre til en anden.

Tallet har altså ikke noget at gøre med din bounce rate (afvisningsprocent), som mange ellers fejlagtigt tror. I stedet handler det udelukkende om, hvilken side der er den sidste, som dine læsere ser.

Det kan være, at læseren har set 20 sider på din hjemmeside, inden han eller hun slutter med at se mere på en bestemt side. Procentsatsen er altså i sig selv ikke noget negativt.

Hvornår er det godt med en høj afslutningsprocent?

Der er nogle sider, der helt naturligt vil have en høj afslutningsprocent. Det er for eksempel kontaktformularer og den sidste side for at foretage et køb på din hjemmeside. Det er sider, som du naturligt gerne vil have, skal være dine læseres og kunders slutsider. Når de har udfyldt din kontaktformular, er det jo logisk, at de går væk fra siden. Så kan du få fat i dem på en anden måde.

Det samme er tilfældet med den sidste side i købsprocessen. Der betyder det jo, at de har foretaget et køb – og så har de jo ikke brug for at være på din hjemmeside længere. Selvom det ville være rart, hvis du kunne få dem til at foretage endnu et køb, er det næppe en mulighed.

Sådan kan du ændre på en dårlig procentsats

Der er dog også en række sider, hvor du skal se det som et rødt flag, hvis de har en høj procent for, hvor mange der forlader hjemmesiden fra dem. Det kan for eksempel være, hvis der er mange, der afbryder købet midt i processen.

Hvis du skal finde ud af, hvad der går galt, kan du gå til den bestemte side og se på, hvad der skal ændres. Måske kan det være så simpelt som, at den er ulogisk bygget op, og dine kunder faktisk ikke ved, hvad der nu er næste skridt. Det kan også være, at der er en fejl på siden, der skal rettes hurtigst muligt, så dine kunder kan komme videre i processen.

Er der en side på din blog, der har en særlig høj grad af læsere, der slutter der, kan det være, at der ikke er nok interne links på den. Det er en måde til at få dine læsere til at læse videre, og det er derfor vigtigt, at du sætter nogle ind, der er relevante.

4.27 15
Sasa Kovacevic er co-founder og partner hos Obsidian Digital. Min tilgang til forretning er pragmatisk, og der er altid fokus på områder, som giver mest bang-for-the-buck.

Sasa Kovacevic

Partner

+45 60 15 71 21sak@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden