5 gode råd til at søgemaskineoptimere billeder

Af Christian Bertelsen
Kategori: SEM ordbogen, SEO ordborg

Du kan forbedre din sides placering i søgeresultaterne ved at søgemaskineoptimere dine billeder. Det giver for eksempel søgemaskinerne mulighed for at læse, hvad der er på dine billeder, og sørger for, at dine billeder ikke kommer til at fylde for meget.

En hjemmeside uden billeder bliver hurtigt tør at komme igennem – særligt hvis der er meget tekst. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på at have billeder på din hjemmeside. Det gør den mere spiselig, så dine læsere nemmere får arbejdet sig igennem det, som du har at sige.

Derudover kan billederne være en supergod måde for dig at illustrere dine pointer. Det er lige meget, om du skriver en tekst om, hvordan læseren selv kan skifte til vinterdæk, eller hvordan der er på Marienlyst Strand om sommeren. Et billede siger som bekendt mere end 1000 ord, og det kan derfor være en stor hjælp for din læser.

Når du vælger billeder til din hjemmeside, er det vigtigt, at du sørger for, at de er søgemaskineoptimerede, så søgemaskinerne kan finde ud af, hvad der er på billedet, og så du ikke får slag for at have en langsom hjemmeside.

Vælg et billede i komprimeret format

Der er ingen, der har tålmodighed med en langsom hjemmeside i dag. Hvis din hjemmeside er langsom på grund af dine billeder, er der ingen, der kommer til at se den.

Det er derfor vigtigt, at du lægger billederne op i et komprimeret format som jpg. Det er ikke lige så skarpt som png, men det fylder langt mindre, og gør derfor ikke din hjemmeside langsom.

Lad være med at bruge de samme billeder

Selvom du endnu ikke kan blive straffet for at bruge ens billeder, som du kan med ens indhold, er det stadig ikke noget, som søgemaskinerne er glade for. Derudover ser det også bare fjollet ud på din hjemmeside, hvis du bruger det samme billede for ofte. Derfor er det en god ide, at du altid bruger unikke billeder.

Hvis du gerne vil bruge det samme billede til at illustrere din pointe, kan du beskære det, tilte det eller på anden måde ændre det, så det ikke kommer til at være helt det samme som nogle af dine andre billeder.

Brug alt-tags

Søgemaskinerne kan ikke finde ud af, hvad der er på dine billeder, hvis du ikke fortæller dem det. Derfor er det vigtigt, at du bruger alt-tags på alle dine billeder.

Egentlig er det en funktion, der er skabt til blinde og til, hvis dine billeder ikke dukker op på siden. Søgemaskinerne bruger dog også teksten til at finde ud af, hvad der er på billederne. Derved kan din hjemmeside komme til at ranke med billedet i billedsøgninger.

Skriv en billedtekst – hvis det er relevant

Du bør så vidt muligt altid skrive en billedtekst. Det er ikke i alle layouts, det passer ind i, men er med til at fange læseren. Samtidig er det en hjælp i forhold til søgemaskineoptimering, da teksten giver dig mulighed for dig for at nævne dit søgeord på en naturlig måde.

4.62 21
Christian Bertelsen arbejder som SEO-Konsulent hos Obsidian Digital, med særlige kompetencer inden for linkbuilding og teknisk SEO. Udover at arbejde med SEO, står Christian Bertelsen også for Obsidians interne læringsakademi, hvor Obsidians medarbejdere løbende bliver videreuddannede, så de altid er på forkant med de seneste trends indenfor online marketing.

Christian Bertelsen

Senior Specialist- SEO

+45 30 13 35 00cbe@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden