3 brugervenlige, solide og præcise rank trackere

Af Sasa Kovacevic
Kategori: SEO

Hvordan kontrollerer du dine placeringer i søgemaskinerne? Indtaster du blot dit søgeord i Google og tæller resultaterne? Har du overblikket i et Excel ark eller noterer du det løbende på en blog?

Uagtet hvad din forklaring er, er du nok klar over, at det er et ufravigeligt krav at holde styr på sine placeringer i søgemaskinerne, når det kommer til SEO.

Dog er sidstnævnte metode ikke ligefrem ideel, især ikke hvis du vil tracke et større antal søgeord.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før at benytte et godt og solidt ranking værktøj, eller rank tracker, som det kaldes i fagsprog.

Netop disse har jeg i denne artikel samlet 3 af – de, efter min mening, bedste, mest brugervenlige og mest præcise rank trackers på markedet.

De 3 værktøjer er: AccuRanker, SE Ranking og SERPreme – så lad os dykke lidt dybere ned i disse og se, hvad de virkelig kan og hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige værktøjer.

AccuRanker

accuranker

AccuRanker kommer fra Danmark og hævder at være verdens hurtigste og mest præcise rank tracker. Men hvad betyder hurtig? I dette tilfælde betyder det, at AccuRanker giver dig mulighed for manuelt at anmode om dataopdatering, præcis når du har lyst til det. Dette kalder de instant on-demand updates. AccuRanker understøtter både Google og Bing samt rank tracking på mange sprog.

Du kan også definere segmenter og filtrere efter funktioner som f.eks. specifikke SERP-funktioner for herefter at eksportere disse, præcis som du har segmenteret eller filtreret det. Som med stort set alle rank trackere på markedet, viser AccuRanker dig den gns. søgevolumen på månedsbasis for hvert søgeord. Rapportering kan sendes direkte ud, helt automatisk til evt. kunder, du måtte arbejde med. Dette kan gøres via rapporteringspanelet – faktisk kan du whitelable denne rapport med dit eget logo.

Priser:

500 søgeord: $49 (begrænsede funktioner)

1000 søgeord: $79

2000 søgeord: $129

Du kan spar op til 10% ved at abonnere på en årlig plan.

Hvad er godt: Deres rene design – De har en god ren brugerflade, der er let at anvende. De viser dig, om du rangerer i featured snippet (også kaldt position 0). AccuRanker giver dig mulighed for at tagge- og stjernemarkere dine vigtigste søgeord. Til slut er det også en fordel, at man kan tilføje så mange domæner, man vil.

Hvad er mindre godt: Det ville være dejligt, hvis man kunne se rangeringsudviklingen i hovedoversigten, som man kan med flere andre rank trackere.

Hvem er det henvendt til: Brands, webshopejere og bureauer, der har brug for pålidelig og hurtig data, konkurrentovervågning og som går op i muligheden for at se historiske data, samt at gøre brug af API-adgang.

SE Rankings

se rankings

SE Rankings er ukrainsk. Firmaet bag tilbyder en rank tracker til overkommelige priser – Hvis 250 søgeord er nok, og du har det fint med kun at modtage ugentlige dataopdateringer, kan du faktisk komme helt ned til en pris på kun $23.40 pr. Måned.

Men hvad kan den ellers? Ved siden af det, der må antages at være hovedårsagen til, at man køber værktøjet, nemlig rank tracking, får du en hel række andre værktøjer, herunder website audit og backlink overvågning – 2 ting, der kan bruges i din fremadrettede markedsføringsplan. En funktion, der skiller SE Rankings ud fra andre er, at du udover Google-placeringer også kan spore YouTube-placeringer foruden Bing, Yandex og Yahoo. SE Rankings hævder at have 300.000 kunder, hvilket gør dem til et af de største SEO værktøjer på markedet.

Priser:

250 søgeord: $39 (daglige opdateringer), $31,20 (hver 3. dag), $23,40 (ugentligt)

500 søgeord: $54 (daglige opdateringer), $43,20 (hver 3. dag), $32,40 (ugentligt)

1000 søgeord: $89 (daglige opdateringer), $71,20 (hver 3. dag), $53,40 (ugentligt)

Hvad er godt: Interfacet er virkelig godt struktureret og giver en god historisk oversigt over dine placeringer (inklusive den bedste placering, du nogensinde har haft). Priserne er temmelig fleksible. De sporer også Google SERP-funktioner, f.eks. featured snippets. Den ekstra funktionalitet, som site audit og backlink overvågning. Der er mapper og tags tilgængelig, så du lettere kan organisere dine søgeord.

Hvad er mindre godt: Det er svært at finde frem til rapporteringsdelen. For lang tid imellem opdatering af data, hvis du vil have den gode pris.

Hvem er det henvendt til: Freelancere og mindre virksomheder, der har brug for et overkommeligt værktøj, der kan lidt mere end bare SERP rank tracking.

SERPreme.io

serpreme

SERPreme er et ranking værktøj til brugere, der vil lidt mere end blot have adgang til en brugerflade, hvor der trackes en stor mængde af søgeord dagligt.

Med SERPreme har du nemlig mulighed for at tilføje bare ét enkelt søgeord, hvis du ønsker – der afregnes nemlig på søgeordsniveau, hvilket gør SERPreme til et af de absolut billigste på markedet. Prisen ligger helt nede i $0.09 pr. søgeord. Det vil sige at du kan tracke 10 søgeord, for under 10 danske kroner pr. måned.

Med SERPreme kan du tracke søgeord på flere sprog og i flere søgemaskiner, som Google, Bing, Yahoo, Yandex.

SERPreme er et af de nyere værktøjer på markedet, som tager virksomheden, såvel som den private bruger i hånden langt hen ad vejen. Interfacet er ekstremt brugervenlig og der er gode muligheder for filtrering og sortering af søgeord.

Derudover kan du gruppere søgeord, som  f.eks. er beslægtede og dermed kun se og trække data for disse.

Priser:

$0.09 pr. søgeord

10 søgeord $0.9

100 søgeord $9

Osv.

Hvad er godt: Prisen er en af de helt store fordele og friheden til at vælge præcis det antal søgeord, man ønsker. Muligheden for at tilføje suggested keywords, der automatisk genereres. Gode muligheder for at tilføje konkurrenter. Tracking i Google, Bing, Yahoo, Yandex.

Hvad er mindre godt: Tracker ikke featured snippets. Kan ikke sende rapportering ud automatisk.

Det var 3 brugervenlige, solide og præcise rank tracking værktøjer, som de fleste kan være med på –  både brugervenlighedsmæssig og prismæssigt.

Sasa Kovacevic er co-founder og partner hos Obsidian Digital. Min tilgang til forretning er pragmatisk, og der er altid fokus på områder, som giver mest bang-for-the-buck.

Sasa Kovacevic

Partner

+45 60 15 71 21sak@obsidian.dk

Vil du vide mere? Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os Ring på 60 73 60 60, skriv på obsidian@obsidian.dk eller udfyld formularen forneden